Yalvaç’tan görüntüler takvime basıldı

7 Ocak 2013 20:38

Yalvaç Belediyesi 2013 yılı takvimi bastırarak vatandaşa dağıtmaya başladı. Artık geleneksel hale gelen Yalvaç Belediyesi duvar takvimi bu yıl 1924 yılı eski Yalvaç’ından görüntüler içeren sayfalardan oluşan on iki yapraklı olarak hazırlandı.

Kullanan kişi tarafından bir yıl boyunca takip edilen ve bu nedenle Yalvaç’ın tanıtımı adına önemli bir fırsat olarak değerlendirilen takvimlerde bu yıl 1924 yılı Yalvaç’ına ait eski fotoğraflar kullanıldı.  Michigan Üniversitesi tarafından 1924 yılında yaptıkları Pisidia Antiokheia kazıları sırasında çekilen fotoğraflar Yalvaç Belediyesi tarafından bir yazıyla istenmesi üzerine Üniversitenin arşivinde bulunan 2168 adet fotoğraf dijital ortamda Yalvaç Belediyesine gönderilmişti. Bu fotoğraflar arasından seçilen ve 1924 yılı Yalvaç’ın günlük hayatını gösteren çarşı-pazardan, mahalle ve sokaklardan görüntüleri içerir 12 adet belge 2013 yılı takvimini oluşturdu. Fotoğrafların altında bilgi notunun da bulunduğu çalışma önemli bir belge niteliğini taşıyor. Dağıtımına 04 Ocak Cuma günü başlanan takvimler bir sıra dahilinde çarşı merkezinden başlanarak tüm mahalleleri kapsayacak şekilde devam ediyor.

Kapağında yeni yıl mesajı ve tüm sayfalarında Yalvaç Belediyesi  logosunun yanı sıra Tarihi kentler Birliği, Cittaslow/Sakin Şehir ve 1 Günde 5 Bin Yıl logolarının da olduğu takvimlerden ülkenin dört bir yanına göndereceklerini belirten Başkan Tekin Bayram, çalışmayı Yalvaç’ın tanıtımı adına büyük bir fırsat olarak değerlendirdiklerini söyledi. Ayrıca, Takvimi oluşturan söz konusu fotoğrafları gruplama çalışması yaptıklarını, çalışmanın ardından 2168 adet fotoğrafı bir albüm halinde yayınlayıp Yalvaç’ın arşivine önemli bir eser daha katacaklarının müjdesini de verdi.

 

Bu haber 1578 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...