Eğirdir’de müziğe ilgi gittikçe artıyor

7 Ocak 2013 20:44

Eğirdir Belediyesi’nin imkânlarını seferber edip Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün organizesiyle son günlerde ilçedeki toplu müzik çalışmaları takdir toplamaya başladı.

Genç yaşlı demeden Eğirdir’de Türk Halk Müziği korosuna katılan bayanlar, aralıksız olarak Belediye Zabıta Müdürlüğü salonunda yaptıkları çalışmalarla epeyce yol aldılar. Aynı mekanda erkekler de  bağlama kursu alıyor.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir’e misafir olan ve Eğirdir’in tanıtımı için program hazırlayan Kanal A “Gezelim Tozalım” program yapımcısı Gaffur Uzuner’i müzik korosuna katılan bayanlarla tanıştırdı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Durmuş Ali Arslan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Isparta’dan gelen müzik öğretmenleri Arif Karakale ile Murat Erol, nezaretinde bayanların yaptığı koro çalışmaları Başkan Özmeral’i ve misafir Uzuner’i sevindirerek duygulandırdı.

İlçede Türk Halk Müziği koro çalışmasından başka çoğunluğu öğretmenlerden teşekkül eden ayrı bir grubun da amatör müzik çalışması yapması ve erkeklerden bağlama kursu alanların olması yanında Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Ney kursu ve keman kurslarının da devam etmesi gelecek için güzel gelişmelerin adımı olarak değerlendiriliyor.

EĞİRDİR LİMANINDA MÜZİK PROGRAMI

Bayanlardan teşekkül eden müzik topluluğu Yeşilada yolu kenarındaki Eğirdir Limanı’nda “Gezelim Tozalım” programında değerlendirilmek üzere konser verdi. Göl Manzarası ile seslerin birleştiği çekimde bayanlar aldıkları müzik kursu ve repertuar eğitiminin ilk meyvesini görmekten çok mutlu oldular.

 Müzik programında bayanlara eşlik eden Başkan Özmeral, “Eğirdir’de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü organizesiyle geniş çapta yapılan müzik çalışmalarına her zaman yardımcı oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Yapılan faaliyetlerin boşa gitmediğini görmek bizleri çok sevindiriyor. Kurslara zemin hazırlayan, idarecilerimizi ve kursiyerleri tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu haber 976 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...