Karakaya köyünde Ramazan Şenliği

22 Haziran 2017 17:46

Isparta Belediyesinin Ramazan Şenlikleri kapsamında ‘Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak’ sloganıyla düzenlediği etkinliklerin artık sonuna yaklaşılıyor. Ramazan ayının son haftasında Şarkikaraağaç’ın Karakaya Köyünde Ramazan Şenliklerinin 9.’su düzenlendi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın etkinliğe eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldı. Kurulan sofralarda akşam ezanı ile birlikte iftarlar açıldı.

İftar öncesinde ve sonrasında çocuklar için Hacivat Karagöz oyunu sergilenirken kurulan balon parkta minikler gönüllerince eğlendi. Yüz boyamaları ve ebrunun yapıldığı gecede vatandaşlara gül şerbeti, dondurma ve pamuk şeker ikramları gerçekleştirildi.

İftar sonrasında köy meydanında vatandaşlara Türk Bayrakları dağıtılırken, mehter gösterisi, semazen gösterileri de yer aldı. Son olarak İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan sahne aldı.

Şarkikaraağaç Karayaka Köyü Muhtarı Mustafa Yıldız, Ramazan ayında böyle bir güzelliği yaşattığı için köy halkı adına Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Yıdız, “Isparta’nın en uzak köylerinden birisiyiz. Isparta-Konya il sınırındayız. Hani derler ya gözden ırak, gönülden ırak. Sayın Başkanımız böyle bir uç noktada böyle bir mübarek ayda bizlere bir iftar programı hazırlamış. Köyüm ve şahsım adına kendilerine teşekkür ederim. Başkanımız çalışkan bir başkan. Bu ülkenin, bir ilin, bir kazanın, bir köyün başı nereden gelir? Bir ilden gelir. İşte ilde de bunu görebiliyorsak ne mutlu bizlere. Ramazan ayında Sayın Başkanımız bizleri bir araya getirdi” dedi.

Programa katılan Karayaka Köyü ile civar köy halkı ve muhtarına katılımlarından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Sizlerle bir arada olmanın ve bunun güzelliğini yaşamaktan dolayı son derece mutluyum. Ramazan ayı dolayısıyla da köylerimizde halkımızla bir buluşma arzusu içindeydik ve bunu gerçekleştirdik. Sizlerle birlikte olmanın anlam ve güzelliğini bilen bir kişiyim ve çok mutluyum. Karayaka köyü muhtarımıza da bizleri sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Ramazan aynınızı ve yaklaşan bayramınızı kutluyor, hepinize sağlık huzur dolu nice bayramlar diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Karayaka Köyü ve civar köylerden gelerek iftar programına ve Ramazan Şenliklerine katılan vatandaşlarda yapılan bu etkinliklerden dolayı Isparta Belediyesine ve Başkan Günaydın’a teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Böyle bir etkinliğin köyümüzde yapılması mutluluk verici. Bugüne kadar böyle bir etkinlik köyümüzde hiç gerçekleşmemişti. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz. Bu bir buluşma ve kaynaşma etkinliği. Çok güzel bir faaliyet. Çocuklarımızı bugün çok mutlu gördüm. Gönüllerince eğleniyorlar. Çocuklarımızın bu tür etkinliklere ihtiyaçları vardı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu.

Çocuklarda böyle etkinliklerin devamını istediklerini söylerken, “Başkan amcaya teşekkür ederiz. Bugüne kadar böyle bir şey görmemiştik” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...