“BAYRAM ALIŞVERİŞİNDE TERCİHİMİZ YERLİ ESNAF OLMALI”

23 Haziran 2017 18:35

Ramazan Bayramı nedeniyle çarşı-pazarda alışveriş hareketliliği yaşanıyor. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, yerli esnafın yaşatılması için vatandaşlardan bayram alışverişini Isparta esnaf ve sanatkarından yapmalarını istedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla alışveriş hareketlendi. Vatandaşlar bir yandan çocuklarına bayramlık kıyafet alırken bir yandan da tatlı ve çikolata ihtiyacını görüyor. Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, vatandaşlardan bayram alışverişi için önemli bir ricada bulundu.

ISPARTA EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAR

Vatandaşları bayram alışverişlerini Isparta esnafından yapmaya davet eden Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, “Ramazan Bayramı’nı nedeniyle hem alışverişimizde bir artısı olacaktır. Bu bağlamda Ispartalı tüketicilerimizden Ispartalı esnaf ve sanatkarlarımızdan alışveriş yapmalarını rica ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki Ispartalı esnaftan alışveriş yapıldığı zaman paranın ekonomiye katkısı Isparta’ya olacaktır ve Ispartalı esnaf ve sanatkarımız kazanacaktır” diye konuştu.

ESNAF DA ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPMALI

Uzun yıllardan beri Alışveriş Merkezlerine karşı esnafın büyük bir rekabet içerisinde olduğunu ifade eden Tural, “Ama yetersiz sermaye ama başka nedenlerden dolayı kendisini geliştiremeyen esnaflarımız da var. Burada yapacağımız şey esnaflarımızdan alışveriş yapmak suretiyle kendilerini desteklediğimizi bu bayramda göstermeliyiz. Esnafın refahı arttığı zaman herkesin refahı artar. Bunun için mutlu bir toplum tablosu oluşturmalıyız. Esnafımızın ve halkımızın huzur içerisinde bayram geçirmesini temenni ediyorum. Özellikle de nasıl ki tüketicilerin esnaf ve sanatkarlardan alışveriş yapmalarını istiyorsak, aynı şekilde esnaf ve sanatkarlarımızın da birbirlerinden alışveriş yapmalarını istiyoruz. Bakkal komşusu manavdan, manav, mahallesinin kasabından alışveriş yapmalı. İlk önce kendi aramızda birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Ahilik geleneğimizden gelen yardımlaşma ve dayanışma duygumuz bu sayede güçlenecektir” şeklinde konuştu.

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...