Yıkılan Halıkent Lisesi’nin yeri Milli Eğitim’e tahsis edildi

1 Temmuz 2017 10:31

Belediye Meclisi, geçtiğimiz ay yıkılan Halıkent Lisesi’nin yerinin Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesine ve alanın lise alanından çıkarılıp eğitim alanına alınmasına karar verdi.

Halıkent Mahallesinde bulunan ve yaklaşık 20 yıldır mahalleliye eğitim hizmeti veren Halıkent Lisesi, yapılan deprem dayanıklılığı testinden geçemediği için 3 yıllık atıl durumdan 14 Nisan 2017 tarihinde yıkılmıştı. Okulun yerine ise 24 derslikli bir Ortaokulun yapılması planlanıyor. 

Bunun üzerine; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye’de yazı yazarak iki talepte bulundu. Bunlardan birincisi Belediyenin mülkiyetinde bulunan ve planda eğitim alanı olan yıkılan Halıkent Lisesi alanının Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi. İkincisi ise; Halıkent Lisesi alanının lise alanından çıkarılarak Eğitim alanı olarak plana işlenmesini talep etti.

Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde yapılan Haziran ayı son toplantısında gündeme taleplerden ilki Belediye mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerinin tahsis konularının görüşülmesi kapsamında ele alınarak karara bağlandı.

Buna göre; İmar Komisyonu tarafından konu hakkında hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Raporda; “Belediyemiz mülkiyetinde bulunan, Halıkent Mahallesi 1002 ada, 1 parsel Eğitim alanında kaldığından Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi konusunda, söz konusu ada ve parsel Eğitim alanında kaldığından, Belediye Kanunu 18. Maddesi (e) bendi uyarınca maliye arazileri ile takas edilmesi kapsamında değerlendirilerek hazineye devrinin yapılması usulü hakkında kanun geçici 8. Maddesi kapsamında değerlendirilerek hazineye devrinin yapılması veya hazine arazilerin ile trampa, takasının yapılması koşuluyla 3 yıllığına tahsis edilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Belediye’den istediği ikinci talep de kabul edildi.  Bu doğrultuda; Müdürlüğün Halıkent Mahallesi 1002 ada, 1 parselin lise alanından çıkarılarak Eğitim alanı olarak plana işlenmesi teklifi hakkında İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporda; “Bu konuda komisyonumuzca yapılan inceleme sonucunda; Halıkent Mahallesi 1002 ada, 1 parselin lise alanından çıkarılarak Eğitim alanı olarak düzenlenmesi ve değişikliklerin 1/5000 Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planlarına işlenmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.

Söz konusu İmar Komisyonu Raporları daha sonra meclis üyelerinin onayına sunuldu ve her iki rapor da yani; Halıkent Lisesi’nin yerinin Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile bu alanın lise alanından çıkarılıp eğitim alanına alınmasına oy birliği ile karar verildi. Böylece, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yıkılan Halıkent Lisesi alanı konusunda Belediye’den talep ettiği iki konuya da olumlu cevap almış oldu.

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...