Güller kenti görsel şölen sunuyor

1 Temmuz 2017 10:56

Isparta Belediyesi diktiği 450 bin gül ile şehri gül tarlalarına çevirdi. Şehrin orta refüjleri, kavşakları, parkları güllerle donatılırken, yine büyük yatırımların yer aldığı Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi, Yaşayan Otogar gibi yerlerde de gül tarlaları oluşturuluyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmalar kapsamında Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinin çevresine binlerce gül dikilirken, yine hemen alt tarafında inşasına başlanan Güreş Alanının bulunduğu noktalarla birlikte dikilecek gül miktarı 50 bini geçecek.

Yüz binlerce gül, Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi başta olmak üzere şehirde görsel bir şölen oluşturuyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, iki yıldan buyana ciddi anlamda şehre gül dikimi gerçekleştirdiklerini ve gül dikim sayısının 450 bine ulaştığını bu rakamın bir milyon adede çıkarılacağını söyledi. Başkan Günaydın ayrıca yeni gül dikim sezonu için de gerekli gül bağlantılarının yapıldığını kaydetti. Isparta’nın gül açık hava müzesini andıracağını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde ağaç koridorlarının oluşturulmasının ardından şimdi de ‘Gül şehri Isparta’ sloganına uygun olarak gül tarlaları ile donatıldığını belirtti. Isparta’nın gül ile özdeşleşmiş olan bir il olduğuna dikkat çeken Günaydın, “Şehrimize ayrı bir renk ve güzellik katan bu çalışmaların Isparta’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yeni sezonda parklar başta olmak üzere gül dikim çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Fuar Merkezinin alt bölümünde inşasına başlanan Güreş Alanına gül tarlası oluşturulacağını anlattı. Yine Yaşayan Otogar Projesinin inşaat çalışmalarının son hızla devam ettiğini aktaran Günaydın, burada da 20 dönüm alan üzerine gül tarlası oluşturulacağını yineledi. Bunun yanı sıra Kirazlıdere’de yapılacak olan Dede Korkut Müzesi ve Teraspark alanına 50 bin adet gül dikilecek. Gül ile ilgili güzellikleri Ispartalıların yanı sıra Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen misafirlerin ve turistlerin yaşayacağını anlatan Başkan Günaydın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yoğun şekilde yeni sezon gül dikimi için hazırlıklarını yaptıklarını ve planlamaları oluşturduklarını ifade ederek, “Bu güzelliklerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...