Ramazan geldi, kan bağışı düştü

9 Ağustos 2012 15:00

Ramazan geldi, kan bağışı düştü

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte her yıl olduğu gibi Kızılay Kan Merkezine ve Kan İstasyonuna yapılan gönüllü kan bağışları da düştü. Merkez Müdürü Şerafettin Kılınçel, özellikle gündüzleri kan verenlerin sayısının 5’i geçmediğini bildirdi.

 

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel, mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Kızılay Kan İstasyonuna yapılan kan bağışlarının da hissedilir derecede düştüğüne dikkat çekerek, Kızılay Kan İstasyonlarının her yıl Ramazan ayında bu düşüşü yaşadıklarını belirtti. Oruçlu iken kan bağışında bulunmanın orucu kesinlikle bozmadığını belirten Kızılay Kan Merkezi Müdürü Şerafettin Kılınçel, vatandaşların oruçlu iken kan bağışında bulunmalarının oruçlarını bozup - bozmadığı konusunda tereddüt duydukları ve oruçlu iken kan bağışında bulunduklarında halsiz düşmeleri nedeniyle oruçlarının bozulabileceği düşüncesiyle kan bağışına fazla sıcak bakmadıklarını söyledi.

“VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYORUZ”

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel, Ramazan ayında bulunulması ve vatandaşların oruçlu iken Kızılay Kan Merkezine kadar gelememeleri nedeniyle kendilerinin vatandaşların ayağına kadar giderek kan aldıklarını belirterek, Ramazan ayına özel program hazırladıklarını kaydetti. Ramazan ayına özel olarak hazırlamış oldukları program çerçevesinde gündüzleri oruçlu olmaları nedeniyle Kızılay Kan Merkezine kadar gelemeyen ve oruçlarının bozulacağı düşüncesiyle kan bağışında bulunamayan vatandaşların ayağına kadar giderek şehir merkezinde Mimar Sinan Camii önünde ve Cumhuriyet Meydanında her gün 20.30 ila 24.00 saatleri arasında Kızılay Kan İstasyonuna ait ekipleri stand açarak kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan aldıklarını söyledi.

Akşamları iftardan sonra Mimar Sinan Camisi önünde açmış oldukları standın Ramazan ayı boyunca açık kalacağını ve iftardan sonra kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların bu stant da kan bağışında bulunabileceklerini kaydeden Dr. Kılınçel, yine Ramazan ayı boyunca Kızılay Kan İstasyonunun da 20.30 ila 24.00 saatleri arasında açık olduğunu belirterek, isteyen vatandaşların da Kızılay Kan İstasyonuna gelerek kan bağışında bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber 609 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...