Eğirdir´in Klasik Müzik Festivali Konserle Başladı

4 Temmuz 2017 18:20

Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Klasik Müzik Festivali konserle başladı. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü akademisyenlerinden oluşan Akademik Oda Orkestrası tarafından Eğirdir Yeşilada'da bulunan kilisede Açılış Konseri verildi.

Eğirdir Yeşilada'da bulunan Ayastefanos Kilisesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü saat 19.00'da gerçekleşen ve Uzm. Dr. Yıldız Mutlu Yıldız, Uzm. Çağlar Baykal, Uzm. Melih Günaydın, Uzm. Osman Önder, Uzm. Alper Er ve Uzm. Pelin Özkan'dan oluşan SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Akademik Oda Orkestrası tarafından yaklaşık bir saat süren konser verdiler. Konsere Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl başta olmak üzere çok sayıda müzik sever katılım gösterdi.

Konser sonunda Sakin Şehrin Belediye Başkanı Ömer Şengöl, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Akademik Oda Orkestrası akademisyenlerine Klasik Müzik Festivaline katkılarından dolayı Kristal Elma hediye etti. 

Başkan Şengöl konserde yaptığı konuşmada, "Olur mu olmaz mı diye düşündüğümüz Klasik Müzik Festivali'nin bu yıl 3.süne başladık. Geçtiğimiz  yıllarda ufak tefek eksikleri vardı, bunları da giderdik. Bu yıl SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden hocalarımız konser verecekler. Katkılarından dolayı hocalarımıza teşekkür ediyorum, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Klasik Müzik Festivalimizi konserle başlatıyoruz ve her hafta sonu Cumartesi günü Yeşilada'daki kilisede kursiyerlerimiz konser verecek. Kurslarımıza ve konserlerimize Müzik severleri ve halkımızı bekliyoruz" dedi. 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...