“EMEKLİLER HAFTASINI BURUK KUTLUYORUZ”

4 Temmuz 2017 18:22

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilere yönelik yapılacak TOKİ konutlarında sürecin uzaması nedeniyle Emekliler Günü’nü buruk kutladıklarını belirterek, 6 madde ile hem sorunlarını hem de çözüm önerilerini sıraladı.

Emekliler günü nedeniyle açıklama yapan Türkiye Emekliler derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal “Ulu önder Atatürk’ün 30 Haziran 1927 tarihinde emekli olması nedeniyle 30 Haziran emekliler günü, aynı hafta Emekliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Türkiye Emekliler Derneği, Türkiye’deki işçi, Bağkur ve memur emeklilerinin hak ve hukuklarını arayan bir dernektir. Bu güne kadar çalışmalarımız neticesinde emeklilerimizin talepleri noktasında bazı düzenlemeler yapılmış, hakları alınmıştır.

Bugün hastanelerin birleştirilmesi, eczanelerin birleştirilmesi, 2000 öncesi emeklilerin intibak yasasının çıkması, 20 yıldır devam eden promosyon mücadelesinde sonuç alınması, tasarruf teşviki ve konut edindirmelerin ödenmesi bunlardan bazıları. Bu konuda destek olan hükümet yetkililerine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, 6 madde ile hem sorunları hem de çözüm önerilerini sıraladı.

STANDART EMEKLİLİK SİSTEMİ GELMELİ

Emeklilerimizin en önemli talebi intibak. Emekliler, 2000'den sonra emekli olanlar için yapılan intibak düzenlemesinin 2000'den önce emekli olanlar için de yapılmasını bekliyor. Böylece maaş ayrımı ortadan kalkarak eşitlik sağlanacak.

Emeklilerin ikinci talebi ise yine intibakla bağlantılı. 2000'den öncesine uygulanan 506 sayılı kanun, 2000-2008 arası uygulanan 4447 sayılı kanun ve 2008'den sonrasına uygulanan 5510 sayılı kanun olmak üzere 3 farklı düzenleme bulunuyor. Bu nedenle emekli aylıklarında geriye gidişler söz konusu. Emekliler, farklı uygulamaların ortadan kaldırılarak standart bir emeklilik sisteminin getirilmesini istiyor.

Üçüncü olarak, TÜED'in de çalışmaları sonrası getirilen promosyon hakkından memnun olan emekliler, bunun 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesi uyarınca devam ettirilerek düzenlenmesini bekliyorlar.

EN BÜYÜK BEKLENTİ TOKİ MÜJDESİ

Alın teri dökerek yıllarını ülkesinin kalkınmasına harcayan emekliler, aldıkları sağlık hizmetleri nedeniyle yapılan ücret kesintilerinden şikayetçi. Emekliler, özel-kamu ayrımının ortadan kaldırılarak sağlık hizmetlerinden yapılan kesintilerin sonlandırılmasını talep ediyorlar.

Emekli aylık artışlarının da hakkaniyetli olmadığını dile getiren emekliler, tıpkı asgari ücrette olduğu gibi, asgari bir emeklilik maaşı düzenlemesinin yapılmasını zorunlu görüyorlar.

Ersal, en büyük beklentilerinin Isparta’ya TOKİ müjdesi olduğunu söyleyerek “Emeklilerimizin hükümetimiz desteklemezse ev sahibi olması bir hayaldir. Bu konuda biz Isparta’da bir çalışma başlattık. Sayın Valimiz ve sayın Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç beyin destekleri ile süreç devam etmektedir. Kendisi bu işin kesinlikle olacağının sözünü de vermiştir. Keşke 30 Hazirandan önce süreç başlasaydı ve bizde emekliler gününde bir müjde almış olsaydık. Fakat bazı

sıkıntılar nedeniyle süreç uzadı. Buna karşılık bu işin yapılacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

TÜED, bu 6 talep sağlandığında emeklilerin sorunlarının büyük oranda ortadan kalkacağını ve sosyal Devlet olmanın şartlarının yerine getirileceğini belirtiyor. Ersal açıklamasında “Emekliler günü nedeniyle tüm işçi, memur, Bağkur emeklilerimizin emekliler gününü kutluyoruz” dedi.

 

Bu haber 582 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...