Belediye, Gazi Kemal Mahallesini Kuruluş yılları koduna dönüştürecek

5 Temmuz 2017 18:26

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü, Bahçelievler Mahallesindeki altyapı ve asfalt çalışmalarını tamamlamasının ardından devam ettirdiği Yedişehitler Mahallesindeki çalışmalarına şimdi de şehrin en köklü mahallelerinden birisi olan Gazi Kemal Mahallesini planlamaya aldı. Planlama kapsamında Gazi Kemal Mahallesine de ilk kazma vuruldu. Dar sokakları ve eski yapılarıyla tanınan Gazi Kemal Mahallesinde Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce altyapı çalışmaları başlatıldı. Mahallenin tüm altyapısı yeniden ele alınırken, yine mahallede bazı sokakların açılması işlemi de gerçekleştirilecek. Bu kapsamda mahallede Fen İşleri Müdürlüğü sokaklarda yorgun asfaltın kaldırılması işlemini başlatırken, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce de altyapı çalışmaları başlatıldı.

Gazi Kemal Mahallesinde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, mahallenin ilk kuruluş dönemlerine ait yol kodlarının geri getirileceğini belirtti. Günaydın, mahallenin en alt zemininde granit taş döşemesinin, üzerinde toprak ile birlikte kilit taşı bulunduğunu ve en üstünde de asfaltın yer aldığını söyledi. Tüm bunların kaldırılacağını ve kamyonlarla taşınacağını söyleyen Günaydın, “Mahallemiz ilk kurulduğu yıllarındaki koduna dönüştürülecek. Bu durumda da kaldırımlar çok yüksekte kalacak.  Ancak biz bundan da kaçınmayacağız ve mahallenin kaldırımlarını da düzenleyerek, mahalleyi baştan aşağıya altyapısı ve asfaltı ile birlikte yenileyeceğiz” dedi.

Başkan Günaydın’ın söz verdiği gibi çalışmaların mahallelerinde başlatılmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren ve teşekkür eden Gazi Kemal Mahallesi Muhtarı Yılmaz Ayfer de, “Belediyemiz mahallemizdeki çalışmalarına altyapı ile birlikte başladı. Açılacak olan yollarımızı da başkanımız açacak. Her şeyden daha önemli olanlardan birisi de mahallemizin kodunun ilk zamanlardaki durumuna döndürülmesidir. Buna kavuşacak olmamızdan dolayı da sevinçliyiz. Başkanımıza hizmetlerinden dolayı şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...