SDÜ’den Yeni tercih yapacaklar için Tanıtım Filmi

6 Temmuz 2017 18:16

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Süleyman Demirel Üniversitesi, 21 Şubat 1976’dan günümüze ailenin bir parçası olan 300 bin kişinin ilham veren başarılarını ‘Hepimizin Hikâyesi’ başlığıyla kısa filme dönüştürdü. Ana teması ‘başarı’ ve ‘nefes’ olan tanıtım filmi tüm kitle iletişim araçlarında eş zamanlı şekilde vizyona girdi.

SDÜ BENİM HAYATIM

21 Şubat 1976’da Isparta Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi (IDMMA) olarak temelleri atılan; 11 Temmuz 1992’de ise Süleyman Demirel Üniversitesi’ne (SDÜ) dönüşen Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri bilimin aydınlığında ilham veren yolculuğuna devam ediyor.

300 BİN SDÜ’LÜNÜN ORTAK HİKÂYESİ

Eğitim- Öğretim; bilimsel çalışmalar, Araştırma- Geliştirme (AR- GE) faaliyetlerinde Kurtuba Modeli uygulayan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 21 Şubat 1976’dan bu yana ailenin güzel bir parçası olan 300 bin kişinin ilham veren başarılarını ‘bu hepimizin ortak hikâyesidir’ teması ile film haline getirdi. Yeni tanıtım filmi, tüm kitle iletişim araçlarında eş zamanlı şekilde vizyona girdi.

İLHAM VEREN ÜNİVERSİTE

Total 10 milyon m2 alanda 19 fakülte, 4 yüksekokul, 1 konservatuar, 21 meslek yüksekokulu, 6 enstitü ile bilimin ilham veren aydınlığında koşusuna devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi, yeni tanıtım filminde bilgiyi, başarıyı, öğrencilerin mezuniyeti sonrası aldığı derin bir nefesi anlatıyor. 100’den fazla öğrenci kulübü, 7 gün/ 24 saat açık olan kütüphanesi, milyonlarca basılı, elektronik kitap ve süreli yayınları, bir öğretim dönemi içerisinde ortalama 700 bilim- kültür- sanat- yaşam etkinliği ile iz bırakan SDÜ, geleceğe koşusuna devam ediyor.

ÖĞRENCİ PROJELERİNDE TÜRKİYE 1’İNCİSİ

10 yıldır Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Öğrenci Projeleri’nde Türkiye 1’incisi olan Süleyman Demirel Üniversitesi, 2017- 2018 Eğitim- Öğretim Dönemi’nde aileye yeni üyelerini bekliyor. Türkiye’nin en çok tercih edilen ikinci örgün öğretim kurumu olan SDÜ, ilham veren üniversite misyonu ve evrensel değer üretmeye devam ediyor.

HEPİMİZİN ORTAK DUYGUSU

Radyo- Televizyon Araştırma ve Uygulama Merkezi (RATEM) tarafından hazırlanan yeni tanıtım filminde 2 bin 300 akademisyenin geleceğe hazırladığı öğrencilerin yeni hayata başlangıç anı ve eğitim- öğretim süreci sonunda elde ettiği zafer duygusu anlatılıyor. Film, SDÜ ailesine yeni katılan bir üyenin merak, yeni hayata başlangıç anı nedeniyle heyecanı ve biraz da endişesi ile başlıyor. Film,  İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ‘Türkiye’nin En Yaşanabilir Kenti’ ilan edilen Isparta’nın değerlerinin gösterimi ile devam ediyor. Kitap, süreli yayın, eser varlığı açısından Avrupa’nın en yüksek kapasiteli ilk 30 kütüphanesi içerisinde yer alan Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi başta olmak üzere SDÜ’nün iz bırakan birimleri, heyecan, tutku ve adrenalin dolu faaliyetlerinden seçkiler ile sürüyor. Filmin finalinde ise tutkulu SDÜ ailesi üyelerinin başarmanın verdiği güven ve gözlerindeki ışıltı var.

BENİM HAYATIM

Filmin başında yeni hayata başlangıç anında alınan endişeli nefes, finalde derin bir mutluluğa dönüşüyor. O nefes, 300 bin SDÜ’lünün ortak hikâyesi. 300 bin kişi ‘SDÜ benim hayatım’ diyor. 25’inci yılda bu ortak duygulara, ilham veren başarı hikâyelerine siz de katılır mısınız?

 

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...