“Araştırmacı kadın misyonunun ortaya koyuyoruz”

8 Temmuz 2017 13:34

Basın Kulübü'nün  Şehrin Yüzleri Programına konuk olan El Ele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Aydın, kadınlara gün gün gezip altın alışverişi yapmaktansa sosyal yardımlaşma hayatının içerisinde olma davetinde bulundu.

                El Ele Derneği ile kadınların el ele verince nasıl güçlendiğini ortaya koyduklarını belirten Canan Aydın, şu açıklamalarda bulundu:

                "Biz kadınların el ele verince nasıl güçleneceğini, kadın birlikteliğinden nasıl sonuçların çıkacağını bilen ve gören insanlarız. Isparta'da yaşayan tüm kadınlarımızı derneğimize davet ediyorum. Bu hayır çalışmasının içerisinde yer alın. Boşa giden zamanlar insan ömründen giden yazık zamanlardır. Bizim aramıza gelsinler, bu güzelliği birlikte yaşayalım.

                Bizler, El Ele Derneği'nin amelesiyiz. Burada herkes gerektiğinde ne yapılması gerekiyorsa yapıyor. Burada huzur var. Burada birbirimizin dertlerini dinleme var. Daha çok insana ulaşmak için çalışıyoruz. 'Bugün hangi örgüyü yapalım' diye mütaala ederiz. Bizler sıradan çalışma yapan insanlar değiliz. Klasik şeylerin dışında bayanların daha neler yapabileceğinin araştırması içindeyiz. Araştırmacı kadın misyonunu ortaya koyuyoruz.

                Eski kullanılmayan, bugün çeyiz sandıklarından bekleyen el işlerini meydana çıkarıyoruz. Masa örtüsü yapımında kullanıyoruz. Bunlar çok alıcı da buluyor. IYAŞ Park AVM'de sergiliyoruz, satışa sunuyoruz. Çok ilgi gördü.

                Burada duygu seli yaşanıyor. Bizler yaşamın mutfağıyız. Bayanlara yönelik çalışıyoruz. Bize gelen insanlar dertli olarak geliyorlar. Sorunlarını paylaşmak ve çözüm arayışı ile geliyorlar. Bizler hem onların sorunları ile üzülüp, hem de çözüm için çalışıyoruz. Duygu patlaması yaşıyoruz. Burada ne yapılmıyor ki?

                Çok örneklerimiz var. Ailesi tarafından dışarıya atılmış bir bayan bize geldi, sığınmak istediğini söyledi. Evimizi, kucağımızı açtık. Bir bayanın tek başına yapabileceği hiçbir şey yok. Belli bir süre arkadaşımızı koruma altına almak zorundayız. Sığınma Evi'ne gitmek istemedi. Başka gidecek yeri yok. Bizim yanımızda, bizim güvencemizde. Bizlerle hem hayatın güzelliklerini hem zorluklarını yaşıyor. Ailesi dağılmış, parçalanmış bir bayan. Isparta'da boşanma oranları çok yüksek. İrdelenmeli. Bize gelen bayanlara soruyorum. Neden ayrılmak istiyorsunuz? diye. Eşinin eve para getirmemesinden şikayet ediyorlar. 'Peki sen neden çalışmıyorsun' diyoruz. Oysa hayat müşterek. Kalifiyeli insan sıkıntılarımız var. Herşeyi erkekten bekleyen bir bayan modelleri var. Bu tür olaylara çok üzülüyorum. Kadınların gücünü biliyorum. Kadın isterse herşeyi başarabilir. Buraya gelen insanlar üretmeyi öğrendi, maddi durumu düzeldi. Her gelen insanın bir gayesi var. Ortam insanları çok etkiliyor. 'Ben de yaparım' diyor. Hiç bilmeyenler benden, arkadaşlarımdan daha iyi yapıyor. Bu bir pozitif enerji. Ne kadar başarabildiğimizi anlatmaya gerek yok. Başardık. Kadın güçlüdür. El ele verirse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bunu başarmış ve kanıtlamış bir ekip olarak kendimizle gurur duyuyoruz.

                Kadınlar gücünün farkında değil. Bu konuda destek almak isteyen arkadaşlarımızın bizlerle beraber olmasını öneriyorum. Kadınlar potansiyellerinin farkında değiller. Aile ve toplum baskısı kadınların ön plana çıkmasını engelliyor. Sosyal hayatta sürekli pompalanmalıdır. Kadın güçlüdür sloganı kafalara kazınmalıdır. Bize çok değişik ve travmatik olaylar geliyor. Çok duygulanıyoruz. Fakat çözüm ortağı olma durumu ortaya çıkınca güçlü oluyorsunuz. Ona yardım etme zorunluluğu ortaya çıkanca duygusallığı kenara bırakıyorsunuz.  İlk anda çok duygusal davranıyorduk. Ama gördük ki hayat bu değil. Bu sorunlarla nasıl mücadele ederizin kavgasını veriyoruz ve bunda da başardık. Kadın güçlüdür dedik. O zaman gücümüzü ispat edeceğiz. Üretken olacağız. Günlerde, paralı günlerde gezip, pasta yiyip, altın alışverişi yapmaktansa gerçek sosyal konularla ilgilenmeliyiz. Hayatta tek başına olmadığımızı aklımıza getireceğiz. Yardımda, hayır işlerinde yarışan insanlardan olmalıyız. Ve biz bu işin öğreticisi olmalıyız. Gelecek nesillere aktarmalıyız. Sosyal yardımlaşma toplumun en önemli yarası. Şu anda çok büyük bir değer. Tekrar hatırlatma adına annelerimizden ve kadınlarımızdan bunu rica ediyorum. Sosyal yardımlaşma içinde bulunmalıyız."

 

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...