“EKONOMİ KAMPUSU ŞEHRİMİZİN GELİŞMESİNE BİR KATKIDIR”

10 Temmuz 2017 18:42

20 bin m2 kullanım alanına sahip yeni binada 11 ayrı kuruluşun da hizmet vereceğini belirten Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu binanın 120 yıllık hizmet için yeterli olacağını ifade ederek "bu proje Isparta'nın büyümesine, gelişmesine bir katkıdır" dedi.

Başdeğirmen, şöyle konuştu:

“Burası Bizim dışımızda 11 tane daha kuruma daha hizmet veren bir kampus haline gelecek. Amacımız modernleşen Isparta'da şehir merkezindeki yoğunluğu aşmak, memleketimizin büyümesine katkı sağlamak. Üyelerimizin en kaliteli bir şekilde hizmet almasını sağlamak istiyoruz. 11 ayrı kurumun daha olması üyelerimiz açısından büyük avantaj. İş-Kur, KOSGEB, BAKA gibi kurumlarla da işini burada halledebilecek.

20 bin m2 kapalı alana sahip bir bina. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın arsası üzerine bu projeyi inşa ettik. BAKA'ya 4400 m2'sini, 1000 m2'sini Ticaret Borsası'na, 425 m2'sini de Eczacılar Odası'na sattık. Yaklaşık 6 bin m2'sini kurumlara sattık, geri kalan 14 bin m2'side Ticaret ve Sanayi Odamızın kullanım alanı içerisinde. 

Burada 3500 m2 kapalı otoparkımız var. Onun bir üstünde arşivlerimiz, mescidimiz ve diğer birimlerimiz var. Burada Kredi Garanti Fonu olacak. İş-Kur, KOSGEB'in temsilcilikleri olacak. Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odamızın temsilciliği, Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu olacak. Yine SDÜ'nün bizlerle alakalı bölümü burada üyelerimiz için hizmet verecek. Teknoloji Transfer Ofisi'ni buraya taşıyoruz. Isparta Genç İşadamları Derneği ile Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneklerimiz de burada olacak. Ekonomiyle alakalı, ticaretle alakalı bir çok birimi buraya toplamış olacağız. 

Şehir merkezinde iken üyelerimiz 3-4 ayrı yere gitmek zorunda kalıyordu. Şimdi hepsi bir noktada. Her birimin kendisine özel asansörü ve merdiveni var. Şehir merkezindeki yerimizde aracınızla gelip, işinizi göremiyordunuz. Trafik yoğunluğu çok fazlaydı. Üyelerimizin desteğiyle bu binayı Isparta'ya kazandırmış olduk. Burada 7 tane toplantı salonumuz var. Meclis salonumuz var. 20'den 450 kişiye kadar 7 tane toplantı salonumuz var. Kime ne lazımsa orayı kullanabilecek. Restoran, kafemiz burada olacak.  Dışarıda 7 tane işyerimiz var. Biri banka için diğerleri de eczaneler için. Yanımızda hastane olması dolayısıyla işyerlerini eczane olarak düşündük. 

Bizden önceki başkanlarımız, yöneticilerimiz hepsinden Allah razı olsun Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'na çok güzel bir mekan kazandırmışlar. Şehir merkezinde olması ve trafik sıkışıklığı nedeniyle buraya geldik. Trafik sıkışıklığı problemi olmasa daha o bina bize 15-20 yıl daha yeterdi. 50-60 yıl Isparta Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine hizmet etmiş. Şimdi de yeni hizmet binamızdayız. İnşallah bu binamızda 120 yıl hizmet için yeterli olacak. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin gelecek 120 yılına hizmet edecek nitelikte ve özellikte. Bugüne kadar odamıza hizmet eden başkanlarımızdan, yöneticilerimizden Allah razı olsun. Vefat edenlerin mekanı cennet olsun."

 

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...