Âlâ Giyimden Örnek Davranış

8 Ocak 2013 20:33

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliğinin koordinesinde geçici olarak ilimize yerleştirilen Somalili vatandaşlar geçtiğimiz hafta sonu Halk Eğitim Merkezi Salonunda kendi geleneklerine göre düğün yapmışlardı.

Kendi gelenek ve göreneklerini Ispartalılara daha iyi tanıtmak ve dayanışmayı kuvvetlendirmek amacıyla yapılan düğün meyvelerini vermeye başladı.

Hastane caddesinde bayan giyim üzerine faaliyet gösteren Âlâ Giyim’in sahibi Emine Ergin yaklaşık 4 yıldır ilimizde yaşayan Somalili İkra Ahmet’i kendi beğenisine göre giydirerek ödüllendirdi.

İkra Ahmet ile düğünde tanıştıklarını belirten mağaza sahibi Emine Ergin; “Hafta sonu Somalili kardeşlerimizin düğününü bende izlemiştim. Gerçekten bizim için çok özel bir gün oldu. Kendi geleneksel kıyafetleriyle milli oyunlarını en güzel şekilde sergilediler ve bizde Ispartalılar olarak büyük bir beğeniyle seyrettik.  

 Düğün sonrasında Sayın Valimize genç kızlarımızdan birisini mağaza olarak giydirebileceğimizi arz etmiştim. Sayın Valimizde sağ olsun bugün bizim mağazamıza kadar gelerek bu güzel duyguyu bizlere yaşattı. Kendilerine ve İkra kardeşimize kalbi duygularımla çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kıyafetler için teşekkür eden İkra Ahmet ise, kendilerine her konuda yardımcı olan Ispartalılara dua ettiklerini bildirdi.

Örnek davranış nedeniyle mağaza sahibi Emine Ergin Hanıma teşekkürlerini bildiren Vali Oğuz; “Biz ilimizde kalan bütün mülteci kardeşlerimizin mutlu olmalarını arzu ediyoruz. Tabi onlar sıkıntılı bir süreç sonrasında ülkemize geldiler. Kendi ülkelerindeki huzursuzluk nedeniyle bize sığındılar.

Çok şükür devletimiz tarafından bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Ancak Emine hanımın yapmış olduğu gibi yardımlara da ihtiyaç var, çünkü bu kardeşlerimiz bütün malını mülkünü orada bırakarak canlarını zor kurtarmışlar. Bu güzel dayanışmanın buradan bütün dünyaya dalga dalga yayılmasını temenni ediyorum” dedi.

 İkra’nın kıyafet seçimine küçük Süleyman Melih’de farklı tarzda kıyafetleri göstererek yardımcı odu.

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...