Eğirdir’de yardıma muhtaç ailelere süt ineği dağıtıldı

8 Ocak 2013 20:38

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her bir aileye iki adet olmak üzere 16 aileye toplam 32 adet holstein ırkı gebe düve (süt ineği) dağıtıldı.

Süt ineği dağıtım programına İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, daire amirleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti ve vatandaşlar katıldı.

Süt ineklerinin ilçe merkezindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı’ndaki teslim töreninde konuşan İlçe Kaymakamı ve SYD Vakfı Başkanı Dr. Yalçın Yılmaz, bu tür projelerin devam etmesiyle hem muhtaç halkın geçim sıkıntılarının giderilmesi hem de gerçekleştirilen üretimin ülke ekonomisine katma değer olarak kazandırılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, “Bugün burada güzel bir iş için toplanmış bulunuyoruz. İnek almaya hak kazanan arkadaşlar diğer vatandaşlarımıza güzel bir örnek teşkil etmiş oluyorlar. Holstein ırkı gebe düve olarak dağıtılacak olan hayvanlarınıza gözünüz gibi bakmanızı istiyorum. Bu programın başarılı olması en çok bizi mutlu edecektir. Bölgede hayvancılık ve süt üretimi konusunda önemli bir konuma gelinmesi için bu proje önemli bir harekettir.” dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı’ndaki programda konuşan Vakfın Mütevelli Heyet Üyesi Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ise, “Çok kıymetli Kaymakamımız geldiği günden bugüne gayretli çalışmalar yaparak, önemli projelerin altına imza atıyor. Eğirdir’imizde güzel gelişmeler oluyor. Bunun bir numunesini de burada hep birlikte yaşıyoruz. Devletimiz Allah’a şükür çok güçlü. Bütün vatandaşlarımızı sağlık şemsiyesi altına almış bulunuyor. Vakıf olarak hem sağlık, hem de gelir getirici faaliyetlerle devletimiz bütün şefkatli kollarını halkımıza uzatmış bulunuyor. Dağıtılacak gebe düveler sıfır faizli olarak ve 2 yıl ödemesiz, 6 yıl eşit miktarda geri ödemeli olarak sizlere veriliyor. Önceden faizlerin hakkından gelinemezdi. Şimdi ise devletimiz 8 yıla kadar sıfır faizli kredi veriyor.  Sessiz ve derinden güzel hizmetlere öncülük eden saygıdeğer Kaymakamımıza, gayretli çalışmaları olan Vakfımız Mütevelli Heyetine, vakfımızın müdürüne, personeline ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. kardeşlerimize sahip oldukları ineklerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Programda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sevilay Eryılmaz, ineklerin gerekli prosedürleri tamamlanır tamamlanmaz sahiplerine dağıtımının gün içinde yapılacağını belirtti. Kulaklarındaki küpe numaraları ile çekilişi yapılan inekler yapılan son incelemeden sonra sahiplerine verilecek.

           

 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...