‘Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim Projesi’ başarıyla tamamlandı

13 Temmuz 2017 16:30

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) 2016 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklediği Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ‘Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim Projesi’ tamamlandı. Burdur’da ikamet eden 65 yaş ve üzeri yaşlıların ev kazalarının önlenmesi ve bu konuda bilinçlenmeleri, Alzheimer hastalığından korunmasını, hareketli bir yaşam sağlanarak sağlıklı dinç kalmalarını, sosyalleşme ve psikososyal destek sağlanıp kuşaklar arası iletişimin sağlanmasını amaçlayan projenin kapanış toplantısı, Burdur Belediyesi BİMTAŞ Göl Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci, daire müdürleri ve projede yer alan vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılışında; BAKA’nın mali desteğiyle hayata geçirilen Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Burdur Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirdiği ‘Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim Projesi’nin amacı, hedefleri, aktiviteler, çalışmalar ve evlerde gerçekleştirilen örnek düzenlenmelerle ilgili ayrıntılı sunum yapıldı. Projede yer alan 73 yaşındaki Ahmet Şenay, projenin devam etmesi isteğinde bulunarak evde boş boş oturmak yerine, bu proje sayesinde spor yaparak hareketsiz yaşamdan kurtulduklarını anlattı. Burdur Valisi Şerif Yılmaz’a tüm projede yer alanlar adına teşekkür eden Ahmet Şenay, projenin devamını isteyerek; “Proje sayesinde evde canım sıkılmaktan kurtuldu. Sağlığımız iyi, spor yapıyoruz. Projenin devamını istiyoruz” dedi.

‘BÜYÜKLERİMİZİ MUTLU GÖRMEK BİZİM İÇİN MEMNUNİYET VERİCİ’

Projeyle hastalıklara ve olabilecek kazalara karşı yaşlılarımızın, engelli vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesinin amaçlandığını hatırlatan Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Şerif Yılmaz, “Proje sonunda büyüklerimizi mutlu görmek bizim için memnuniyet verici. Projedeki spor aktiviteleri ve egzersiz hareketleri tek başına da yapılabilir. Ben de tek başıma spor yapıyorum, yapmamız lazım. Sporu günlük hayat içerisinde alışkanlık haline getirmeliyiz. Şuan itibariyle öğrendiğiniz spor hareketlerini elinizden geldiğince yapmaya çalışın” dedi.

Projenin başlangıcından havaların iyi olduğuna dikkat çekerek şu an yaz mevsimi olduğu için projeyi devam ettirmenin mümkün olmadığını söyleyen Burdur Valisi Yılmaz, “Ancak havalar normale döndüğü zaman ilerleyen süreçte tekrardan yeni bir proje hazırlanarak devam edilebilir. Büyüklerimizin mutlu olması bizleri daha çok mutlu ediyor” diye konuştu. Birlikte yapılan kahvaltının ardından projeye katlan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara katılım belgeleri Burdur Valisi Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program birlikte çekilen fotoğraf ile son buldu.

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...