“Karşımıza şartla geliyor”

13 Temmuz 2017 16:38

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile aralarında çıkan Halıkent’teki okul arsası tartışması ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Diyor ki bize müze alanı 2 yıllığına tahsis edildi. Bizde onlara 3 yıllığına tahsis ettik. Bu doğrudur ama kocamanda bir yalandır. Biz iki yıllığına ön tahsis yaptık, iki yıl içinde de orayı yapıp gerçekleştirdiğinde de orası süresiz olarak belediyemize tahsis olacaktır. Biz bu tahsisi yaparken kendilerinden hiçbir şey istemedik” diyerek “Seçim 2019’da telaşa gerek yok. Seçim sathına girdiğinizde ne gerekiyorsa onu yaparsınız. Ama bu süreçte size düşen hizmet etmektir. Başkana Halıkent mahallesi bunun hesabını sizden soracaktır dedim” şeklinde cevap verdi.    

LİSTEYİ ÇIKARTIYORUM KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç “Sayın belediye başkanımıza saygı duyarız ama vatandaşı yanıltmaya hakkı yok” diyerek, “tahsisler de demedik ki bunun karşılığında hazineye bir arazi ver, demedik ki bunun bedelini öde. Vatandaşa bir hizmet dedik tahsisi yaptık. Sadece bu değil, şuan bütün hepsini de çıkartıyorum ve kamuoyu ile paylaşacağız. Sadece son dönemde yaptığımız şartsız üç tane tahsis var. Ama ne zaman kamu yararına bizim yatırımlarımız için belediyeden bir şeye ihtiyacımız oldu. Karşımıza şartla geliyor bana bunun parasını öde, bana bunun bedelini öde” dedi.

KİMSE BU İŞİN OLUŞUMUNU ENGELLEYEMEZ

Şehir Hastanesi inşaatı ile ilgili yaşanan süreci hatırlatan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, “Hastane gecikmesin diye bunun bedelini ödedik. Fakat bu sefer ödenebilecek hiçbir bedel yok. Yapılan son derece ayıp bir şeydir. Orası Halıkent’te yıllardır, 30 senedir okul olarak kullanılan bir yer. Artık yıkım tehlikesi olduğu için yıkıldı ve ruhsat için başvurduğumuzda bir baktık ki oranın 30 sene öncede tahsisi yapılmamış. Burayı tahsis edin ve inşaata başlayalım dedik. Belediye bize şöyle bir yazı gönderdi. Belediyemiz mülkiyetinde bulunan Halıkent mahallesi … adadaki alan eğitim alanında kaldığından, kendiside söylüyor burası eğitim alanı hiç şartsız hemen tahsis yapılması lazım, diyor ki maliye arazisi ile takas edilmesi veya amme alacakları kapsamında değerlendirilerek borcuna karşılık alınması koşuluyla, burayı hiç kimse bu şekilde şartlar öne sürerek, bu işin oluşumunu engelleyemez” diye konuştu.

UCUZ SİYASET DEDİĞİMİZDE DE KIZIYORLAR

Yapılanın ucuz siyaset olduğunu söyleyen Bilgiç, açıklamasında şunları söyledi. “Başkan akşam televizyonda göstermiş, oda şu yazıdır, bu yazıda kendisine hiçbir şart sunulmadan iki yıllığına ön tahsisi yapılmıştır. Belirtilen süre içerisinde yatırım projesini hazırlaması, yatırım programına alınması ve bina inşaatına başlanması halinde, tahsisin kesin tahsise dönüştürülmesi için talepte bulunacaktır. Aksi halde ise tahsis kendi halinde kalkar deniyor. Sadece bundan ibaret ne para istiyoruz, ne pul istiyoruz. Diyoruz ki Ispartalı için yapılacak hizmet ne ise sen yap diyoruz. Ama kendisi bedel istiyor. Arkadaşlar böyle bir koşulda bu bedeli ödeyemez, bu şartlarda da okulu yapamaz. Ucuz siyaset dediğimizde de kızıyorlar. Yapmayın, sabahtan beri beraberdik, Şehitlikte beraberdik, cami de beraberdik, burada beraber helva dağıttık, az sonra da beraber ekmek yiyeceğiz. Seçim 2019’da telaşa gerek yok. Seçim sathına girdiğinizde ne gerekiyorsa onu yaparsınız. Ama bu süreçte size düşen hizmet etmektir. Başkana sabahta onu söyledim, Halıkent mahallesi bunun hesabını sizden soracaktır dedim.”    

Bu haber 579 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...