“ BAĞIŞ VAR İSE NAKİL VAR, NAKİL VAR İSE HAYAT VAR”

14 Temmuz 2017 16:24

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma- Uygulama Hastanesi, Organ ve Doku Nakli Merkezi bünyesinde son zamanlarda gerçekleştirilen başarılı ameliyatlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Hastane Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, dört gün içerisinde kadavradan ve canlı vericiden alınan organlarla, beş diyaliz hastasının sağlığına kavuştuğu aktarıldı.

Organ ve doku nakli konusunda halkın daha çok bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Organ ve Doku Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, bu konuda duyarlı olunması gerektiğini de sözlerine ekleyerek "Bağış var ise nakil var. Nakil var ise hayat var." dedi.

Böbrek nakillerini gerçekleştiren ekipte yer alan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İhsan Yıldız, Isparta’nın organ bağışı konusunda aktif olduğunu ifade ederek “Türkiye’de organ bağışı anlamında Akdeniz Bölgesi önemli bir bölge ve SDÜ bu bölgede çok önemli bir merkez. Akdeniz bölgesinde başarılı organ nakillerinin önemli bir parçasıyız. Halkımız organ bağışı konusundaki duyarlılığını daha da arttırmamız hayati öneme sahip” diye konuştu.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu da böbrek nakli alanında Süleyman Demirel Üniversitesi Organ Nakil Merkezinin büyük işlere imza attığını dile getirdi ve şunları söyledi: “Tabi ki yaptığımız nakillerden sonra oluşan memnuniyet, bizim için en önemli sonucu oluşturuyor. Hastalarımız ve yakınlarının yüzlerindeki tebessüm bizim için hayati önem taşıyor.”

Böbrek Nakli Nefroloğu Prof. Dr. Barış Afşar ise yapılan ameliyatların sayısından çok, alınan sonucun kaliteli olması gerektiğini vurguladı ve “Yaptığımız ameliyatların sonucundan son derece memnununuz. İnsanları, hayata bağlamak sağlıklı yaşamalarına vesile olmak son derece güzel.” diyerek çalışmalarını katlayarak devam edeceklerini söyledi.

Toplantının ardından basın mensupları, hekimler eşliğinde, sağlığına kavuşan hastaları ziyaret etti.

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...