“DEREBOĞAZI DUBLE YOLU BÜYÜK BİR PROJE”

20 Temmuz 2017 18:26

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Dereboğazı duble yol çalışmalarının Ağlasun kavşağına kadar olan bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. 

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, dün Valilik Göl Salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Dereboğazı duble yolunda gelinen son noktayı açıkladı.

 “DUBLE YOL AĞLASUN KAVŞAĞINA KADAR BİTECEK”

Bölge Müdürü Çobanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada; “Gerek Antalya gerekse Isparta illeri için çok önemli olan Dereboğazı duble yol çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu yolu yıl sonuna kadar Isparta tarafından Ağlasun kavşağına kadar bitireceğiz.

“SADECE TÜNELLERİN UZUNLUĞU 20 KM. OLACAK”

Öte yandan, bu yollar ilgili proje de tamamlandı ve onaylandı. Şuanda detay proje üzerinde çalışıyoruz. Bilindiği gibi, yeni projede Karacaören'in Antalya tarafında 45 kilometrelik yeni yol içerisinde 1'i tek, 5'i çift yönlü tüpten oluşan 8 kilometre uzunluğunda 6 tünel geçişi, 8 tane viyadük ve köprü geçişi olacak. 35 kilometrelik yeni yolda ise çift yönlü tüpten oluşan 7.5 km. uzunluğunda 2 tünel geçişi, 4 tane viyadük ve köprü geçişi yapılacak. 80 kilometreyi kapsayan 2ayrı ihale ekim ya da kasımda aynı anda yapılacak. Bilindiği gibi burası coğrafi olarak zor bir bölge. Ama proje çalışmalarında son noktaya gelindi. Projedeki en önemli aşama tünellerle ilgili sondajlardı. Sondajlar da bitti. Sondaj raporları bitti, geoteknik raporlar sunuldu. En geç ağustos ayı içerisinde kesin projeler tamamlanmış olacak.

“DEREBOĞAZI YOLU BÜYÜK BİR PROJE”

Burası çok büyük bir proje. 80 kilometrede 8 tünel, 12 tane köprü ve viyadük projesi var. Bu 8 tünelin 7 tanesi gidişli-dönüşlü çift yön tüneller. 1 tanesi tek yön. Antalya'ya doğru gidiş tarafı tünelden, dönüş tarafı açıktan. Ve bu tünellerin toplamdaki uzunluğu 22 kilometre 740 metre. Yolu 12 tane köprü ile geçeceğiz. 4 tanesi viyadük. Bunların toplam uzunluğu 7400 metre gidiş ve geliş. 3700 metre köprü ve viyadük var. 80 kilometrenin 30 kilometrelik kısmı tünel ve viyadük olarak geçiliyor. Bunların ihalesini önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

 

Bu haber 576 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...