BAKA’da Başkanlığı Burdur Valisi Şerif Yılmaz devraldı

20 Temmuz 2017 18:31

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Burdur’un Ağlasun İlçesi Yeşilbaşköy’de toplandı. BAKA’dan mali destek programından destek alan projeyle hayata geçirilen Yeşilbaşköy Sagalassos Yayla Evleri’nin sosyal tesislerindeki toplantıda, Antalya Valisi Münir Karaloğlu bir yılı tamamladığı BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanlığı görevini Burdur Valisi Şerif Yılmaz’a devretti. Toplantı öncesinde kırsal turizm örneği olan yayla evlerini gezip tatilciler ile sohbet ederek hobi bahçelerinden sebze toplayan BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, antika eşyaların bulunduğu bölümü de ziyaret edip Teke yöresine özgü çalgı sipsi dinletisine katılıp hediye edilen sipsileri çalmayı da denedi. Toplantı sonrasında BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, Sagalassos Antik Kenti’ni de gezdi.

BAKA Yönetim Kurulu’nun Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki Temmuz ayı olağan toplantısına: Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı.

BAKA DESTEĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, toplantı öncesinde BAKA’dan mali destek programından destek alan projeyle hayata geçirilen her biri 80 metrekarelik dubleks hobi bahçeleri de bulunan kırsal turizm örneği Yeşilbaşköy Sagalassos Yayla Evleri’ni gezdi. Davul zurna eşliğinde karşılanan Yönetim Kurulu üyeleri, antika özelliği taşıyan eşyaların sergilendiği bölümde eski pikap, plaklar ve diğer eşyaları inceledi. Saçta mısır ekmeği pişiren köylülerle sohbet eden Yönetim Kurulu üyeleri, yayla evlerini gezerek tatil için Antalya, Hatay ve Gaziantep gibi yazları sıcak geçen illerden gelerek konaklayanlarla sohbet etti, hobi bahçelerinden sebze topladı.

Yayla evleri gezisi sonrası yeni yapılan restorana geçen BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, mahalli sanatçı Hüseyin Demir’in sipsini dinledi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Isparta Valisi Şehmus Günaydın sipsi çalmayı denedi. Nüfusunun yetersizliğiyle köye dönüştürülen Yeşilbaşköy’ün eski Belde Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı’nın kırsal turizm örneği tesis hakkında sunumunun ardından BAKA Yönetim Kurulu toplantısına geçildi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, başkanlığında gerçekleşecek toplantı öncesinde BAKA’nın Yönetim Kurulu’na dönüşümlü olarak dönem başkanlığı yapıldığını hatırlattı ve toplantının sonunda görevini Burdur Valisi Şerif Yılmaz’a devir edeceğini belirtti. Son 1 yıl hem Türkiye hem BAKA için sorunlu bir yıl olduğunu vurgulayan Antalya Valisi Karaloğlu, “Özellikle Ajanstaki FETÖ yapılanmasına mensup, çalışanların iş akitlerinin fes edilmesiyle Ajansta bir uzman eksikliği söz konusu oldu. Onunla ilgili daha önce Yönetim Kurulu kararımızı almıştık, çağrıya çıktık. Şimdi onların mülakata çağırıp mülakatlarını yapacağız ve mülakattan geçirdikten sonra güvenlik soruşturmaları bittikten sonra yeni uzmanlarımız olacak bugün onunla ilgili karar alacağız” dedi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Serkan Öktem de, BAKA’nın desteklediği ‘Burdur İli Arkeolojik ve Kültürel Mirasların Lazer Teknolojisi ile 3 Boyutlu Modellenmesi ve Sanal 3D Müze Oluşturulması Proje çalışması hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Bu proje kapsamında yaptıkları örnek çalışmaları Yönetim Kurulu üyeleri ile paylaştı.

YENİ DÖNEM BAŞKANI BURDUR VALİSİ

BAKA Yönetim Kurulu’nun toplantısının ardından Dönem Başkanlığını Vali Yılmaz’a devreden Vali Karaloğlu, “Antalya Valisi olarak bir yıldır yürüttüğüm BAKA dönem Başkanlığını Sayın Burdur Valimize devir ediyorum. Bundan sonraki toplantılarımızda bir yıl Sayın Valimiz BAKA’nın başkanlığını yürütecek. Başkan Vekilliğini de Isparta Valimiz yürütecek. Sayın Valimize başarılar diliyorum. Dönem başkanlığında BAKA’nın çok daha efektif, çok daha proaktif olacağından şüphemiz yok. Kendilerini kutluyoruz hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

BAKA’nın yeni dönem Başkanı Burdur Valisi Yılmaz ise, “Bizde Sayın Antalya Valimize teşekkür ediyoruz. Tam geçiş döneminde bulunduğumuz görevlere yeni başlamıştık üç Vali olarak, tam bir yıl oldu. Göreve başladıktan sonra ilk toplantıda Sayın Antalya Valimiz görevi devir almıştı. Bilhare 15 Temmuz oldu. 15 Temmuz ile beraber Ajansın belki de en zor süreciydi. Ajanstaki o yapılanmayla ilgili etkin bir şekilde mücadele edilmesi gereken bir süreçte Sayın Valimiz sağolsun bizlere bırakmadan kendisi yoğun bir şekilde mesaisinin çoğunu da Ajansa harcamak suretiyle ve Antalya’nın büyükşehir olmasına rağmen bu geçiş sürecini çok şükür başarılı bir şekilde tamamladı. Burada dönüşümlü başkanlık var. Aslında başkanlıktan ziyade yönetim kurulu olarak işlerin yürütüldüğü bir ajans. Yönetim Kurulu kararı dışındaki iş ve işlemler zaten genel sekreterlik tarafından yürütülüyor. O nedenle bizler sadece şeklen başkanız, bundan önce olduğu gibi yine tüm arkadaşlarla birlikte aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlı olur” diye konuştu.

Vali Yılmaz, konuşmasının sonunda dönem başkanlığını kendisine devir eden Vali Karaloğlu’na, hizmetleri anısına hediye takdim etti.

SAGALASSOS ANTİK KENTİ GEZİSİ

BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, toplantı sonrasında Sagalassos Antik Kenti’ne geçti. Burdur Valisi Şerif Yılmaz ev sahipliğinde imparatorlar şehri olarak anılan Sagalassos Antik Kenti’ni gezen yönetim kurulu üyeleri, antik kente hayran kaldı. BAKA Yönetim Kurulu’nu antik kentin girişinde karşılayan Kazı Başkanı Belçikalı Prof. Dr. Jeroen Poblome, Sagalassos antik kenti ve devam eden kazı çalışmaları hakkında BAKA Yönetim Kurulu’na bilgiler verdi. Antik kenti Kazı Başkanı Poblemo rehberliğinde gezen heyet, antik kentin en önemli bölümü olan Antoninler çeşmesi önünde hatıra fotoğrafı da çekildi.

 

 

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...