“Bizim için atanmışlıktan ziyade bu davaya adanmışlık vardır”

25 Temmuz 2017 18:11

MHP Merkez İlçe kongresi yapıldı. Atama olarak geldiği MHP Merkez İlçe'ye delegelerin oyu ile seçimle gelen Akif Çapraz, 1 Kasım seçimlerinden sonra partinin töresine uymayan hadiseler yaşandığına dikkat çekti. 

Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen Merkez İlçe Başkanlığı'nın kongresine partililer yoğun ilgi gösterdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, MKYK Üyesi Hüseyin Kocabaş, Antalya ve Burdur MHP İl Başkanları da kongreye katıldı. 14 Mart 2017'de Genel Merkez tarafından Merkez İlçe Başkanlığı'na atanan Akif Çapraz, delegelerin oyu ile bu görevini sürdürdü.

 Tek aday olarak kongreye katılan Çapraz, konuşmasında parti için muhalefete mesaj gönderdi. Çapraz, şöyle konuştu:

“14 Mart 2017 tarihinde sayın Genel Başkanımızın emri ile göreve getirildik. 11 yaşında Ülkü Ocaklarına adım atmış, Isparta'nın bir evladı olarak yetiştirilmiş, daha sonra eğitimini devam ettirmiş, sonra Isparta'ya dönmüş, 5 yıl Ocak Başkanlığı yapmış bir kardeşinizim.  Bizim için atanmışlıktan ziyade bu davaya adanmışlık vardır. Bizi anlayan, bize gönül veren, bizi destekleyen, bizi seven, bize kırgın da olsa 'bu davanın içinde ben de varım' diyen herkese şükranlarımı sunuyorum. 

'BENİM PARTİM' DİYENLERİN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR

Partimiz ve Devletimiz zor günlerden geçti. Şöyle geçmişi hatırlatmak istiyorum. 1991 seçimlerinden sonra Cennet Mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş bey siyasi bir hamle ile meclise girmişti. 19 milletvekilimiz vardı. Sadece 1 milletvekili bulduğumuz zaman grup kuracaktık. Mecliste grup kurduğumuz taktirde Ülkücü Hareketin görüşlerini daha net ve gür şekilde dile getirebilecektik. O günün şartlarında diğer siyasi partilerde ülkücü hareketin içerisinden yetişmiş ağabeylerimiz vardı. Biz '1 milletvekili gelip, grup kurarız' derken bir baktık ki bir grup çekti gitti. Bir el girdi, bizi ayırdı. Akabinde Türkeşsiz MHP' dediler. Yıllar geçti 'MHP'siz meclis' dediler. Bir baktık seçimlerden sonra bizim töremize uymayan şeyler oldu. 'Benim partim Milliyetçi Hareket Partisi. Ben bu törenin içerisinde, bu davanın içerisinde varım' diyenin başımızın üzerinde yeri vardır. Bizleri birbirine düşürmeye kimsenin hakkı yoktur."

 

 

Bu haber 630 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...