TKDK 2. Hibe Çağrı dönemini başlattı

31 Temmuz 2017 16:37

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü, yatırımcılara önemli bir fırsat sunuyor.

 Avrupa Birliği fonlarını yatırımcılarla buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD 2’nin ikinci hibe çağrı dönemine çıktı.

Yeni çağrı döneminin 122 milyon avro bütçesinin olduğuna dikkat çeken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, et, süt, kanatlı et, su ürünlerinin işlenmesi ve meyve-sebzenin paketlenmesi ile depolanmasına destek verileceğini söyledi.

Gülcü “ 12 Haziran 2017 tarihi itibariyle IPARD 2 hibe destek programının ikinci çağrısına çıkmış bulunuyoruz, 122 milyon avro bir bütçemiz var ama çıkılan sektörlerde bir sınırlama getirildi geçen çağrıda kullanılamayan bütçede bu çağrıya eklenerek o bütçenin kullanılması için süt ve süt ürünlerinin işlenmesi et ve et ürünlerinin işlenmesi kanatlı et ürünlerinde bu kapsama girmekte ve su ürünlerinin işlenmesi meyve-sebzenin paketlenmesi ile depolanmasına % 50 oranında hibe desteğimiz olacak.” dedi

 Yüzde 50 hibe destekli çağrı dönemi için ilçelerde bilgilendirme toplantısı yaptıklarını dile getiren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Gülcü, başvuruların 28 Eylül’de sona ereceğini açıkladı.

Gülcü “Başvurular şuan devam ediyor, başvuru çağrısına çıktık ilçe toplantılarımızı yapıyoruz, 12 ilçemizde ve bazı yatırım beklediğimiz özel beldelerimizde TKDK hibe destekleri ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapıyoruz, ilçelerdeki toplantılarımıza ilçe halkının katılmasını istiyoruz, proje yapmak isteyen tüm ilgilileri bekliyoruz. Yalvaç ilçemizden başladık karaağaç ve Yenişarbademli de toplantılar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Başvurular 28 Eylül’de sona erecek ve son başvuru gününe kadar çağrı dönemindeki sektörlerle ilgili proje yapmak isteyen girişimcilerimizin projelerini bekliyoruz. Proje hazırlığı ve içinde olan her kim varsa projelerini geldikleri aşama aşama geldikleri noktalarda uğrayıp projelerini gösterirlerse sonraki değerlendirme sürecinde hatalar minimize edilmiş olur, bizim uzmanlarımız burada proje hazırlığı sürecin içinde olan herkese her aşamada eksikler veya hatalar konusunda kurumsal prosedürlerin gerektirdiği istediğimiz bilgiler belgeler konusunda yönlendirme yapabilirler.” dedi

 

 

Bu haber 560 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...