“Her geçen gün büyüyen tarım ekonomisi yeni yatırım ve teşviklerin önünü açıyor”

31 Temmuz 2017 16:38

Tarım şehri Isparta’da Ticaret Borsası işlem hacmi her geçen yıl artarak devam ediyor. Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, en büyük hedeflerinin Isparta’nın ürettiği ürünlerin tanıtımını yapmak ve ürünlerin dünya çapında yeni pazarlara girmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Düzenledikleri tarım fuarlarıyla şehre büyük canlılık katan Isparta Ticaret Borsası yönetimi, ekonomik kalkınma adına üreticiye de çeşitli mesajlar vermeye devam ediyor. Ekonominin yeni yatırım ve teşviklerle genişleyebileceğine dikkat çeken ITB Başkanı Ahmet Adar, yerel ürünlerin dünya genelinde bulunan önemli pazarlarda da yerini alması gerektiğini söyledi.

Başkan Adar, “Tüm paydaşlarımızın da desteğiyle tarımda Isparta markası ve markalarını oluşturmalıyız. Kurulduğumuz 1996’dan bu yana Isparta’da tarım ekonomisini geliştirmek için çalışıyoruz. Her ortamda ilimizi tanıtmak için çaba gösteriyor; üyelerimizden aldığımız sektörel sorunları ilgili kurum ve bakanlıklar nezdinde çözmek için uğraş veriyoruz” dedi.

Diğer taraftan her geçen gün büyüyen Isparta tarım ekonomisinin yeni yatırım ve teşviklerin önünü açtığına da dikkat çeken Adar, "Son dönemlerde IPARD ve Tarım Bakanlığımızca bölgemize yönelik verilen desteklerle yeni yapılan yatırımlar bunların göstergesidir. Bu gelişmeler hem bizim için büyük gurur kaynağı olmakta, hem de ülkemizin 2023 yılı hedefine katkı açısından büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...