“ENGEL OLMAYIN.. YANIMIZDA OLUN..”

2 Ağustos 2017 18:34

Kendisi de yüzde 68 engelli olan emekli öğretmen, Isparta Yürüme Engelliler Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Koray Başyiğit, engellilerin yaşadığı bazı sorunları anlattı.  Sözlerine, “Lütfen bize acımayın” diyerek başlayan Başyiğit, “Engel olmayın. Yanımızda olun. Bizler desteklenirsek engelleri yok edecek güçteyiz. Dernek olarak kendi gücümüzle ayakta durmaya çaba göstermekteyiz. Üyelerimizden senelik aidat bile almıyoruz” dedi.

HAM MADDE VE PAZAR KONUSUNDA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Sorunlarını taleplerini anlatan Başyiğit, şunları söyledi: “BAKA destekli trikotaj atölyesi kurduk. Tabii ki destek yanı sıra elimizdekileri kuruluşta harcayınca ip alacak paramız kalmadı. Birde imalat sonrası Pazar sıkıntısı olacağını anladık.  Ham madde ve pazar konusunda desteklerinizi bekliyoruz. Dernek merkezimizi ve atölyemizi ziyaretleriniz bize şevk verecektir. Bazı büyüklerimize defalarca ziyaret için randevu taleplerimiz hep sonuçsuz kalmıştır.

TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMINI KURAMADIK

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımını kurmak istiyorduk. Ne yazık ki o da ekonomik sebeplerle başarılamadı. Bildiğiniz gibi Tekerlekli sandalye basketbol Milli Takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Bu takımda bizi çalıştırmak isteyen antrenörümüzün öğrencileri de var.

RAHATSIZLIĞIMIZ SEBEBİ İLE FAZLA ÜŞÜMEKTEYİZ

Dernek binamız Halı Sarayı C blok zemin katta. Kısaca Garanti Bankası arkasında. Otomobilimizle derneğimize gidişte problemler yaşamaktayız. İlk olarak koridor girişinde ki bariyer kilitle açılıp kapanmakta. Biz de araçtan inemediğimiz için birinin açması için beklemekteyiz. Belediyenin bazı noktalarındaki inip - çıkan bariyerlerinden konursa bizler rahat girip çıkacağız. Dernek önündeki Koridor akşamları yeterince aydınlatılmadığı için nahoş olaylar yaşanmaktadır. Kışın ortak kalorifer bizi yeterince ısıtmamakta ama ücreti tam ödenmekteyiz. Rahatsızlığımız sebebi ile fazla üşümekteyiz. Bu sebeple harici ısıtıcılarda kullanmakta ve bu da bize mali külfet çıkarmaktadır.

ENGELLİLER İLE İLGİLİ DERGİ SATANLAR BİZLERİ MAĞDUR EDİYOR

İl dışından gelip söz de yürüme engelliler demeği ile ilgili dergi satanlar bizleri mağdur etmekte. Güvenlik ve zabıta güçlerinin dergi satışının önlenmesi konusunda destek ve yardımlarını beklemekteyiz.

LÜTFEN BİZİ ZEVK İÇİN BİNENLERLE BİR DEĞERLENDİRMEYİNİZ

Ülkemizde elektrikli motorlar çoğalmış bay-bayan-çocuk kullanmaktadır. Trafik kurallarına da riayet etmemekteler. Bu sebeple güvenlik güçleri denetimlerinde haklı olarak bizleri de sorgulamakta. Biz mecburen o motor üzerindeyiz. Araçlarımızda engelli çıkartmaları bulunmakta. Lütfen bizi zevk için binenlerle bir değerlendirmeyiniz. Bizler birbirimiz ile destek bulmaktayız.

STATTAKİ MAÇLARDA BİZİ AYIRMAYIN                     

Stattaki maçlarımızda yürüme engelli araçlar saha kenarına diğerleri ise tribünlere alınmakta. Bizi ayırmayın.

BAZEN OTOBÜSLERDE TEPKİYLE KARŞILAŞIYORUZ

Halk Otobüslerin de kanun gereği ücretsiz seyahat etmekteyiz. Bazı sürücü arkadaşlarımız iniş - binişlerde gereken saygı ve itinayı göstermekte ama az da olsa tepki gösteren sürücülerle karşılaşmaktayız.

BİZLERE HİZMET EDECEK BİR OTOBÜSÜMÜZ OLURSA BÜTÜN ENGELLİLER FAYDALANABİLİR

Dernek olarak il dışına yapacağımız toplu gezi ve seyahatler de araç konusunda yardımcı olan Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü ve personeline teşekkür ederiz. Lâkin engelli araçlarımız çok yer kaplamakta grup gezilerinde refakatçılarımıza yer kalmamakta. Bizlere hizmet edecek bir otobüsümüz olursa bütün engelliler faydalanabilir.

BAZI RAMPALARDA İNİŞ ÇIKIŞLARDA ZORLUK YAŞANMAKTADIR

Ana kaldırımlarda ki engelliler için belediyenin çalışmalarına teşekkür ederiz. Bazı rampalarda iniş çıkışlarda zorluk yaşanmaktadır. Rampalara park edilen araçların kaldırılmasında Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmalarına da teşekkür ederiz.

ITSO VE ESNAF ODALARINDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Yapacağımız kermes gibi gelir getirici faaliyetlerde Esnaf odalarından, Ticaret ve sanayi odasından, işletmelerimizden maddi ve manevi destek beklemekteyiz.

ENGELLİLER PLATFORMUNUN BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPMASINI BEKLEMEKTEYİZ

İlimiz Kent Konseyinde, sivil toplum kuruluşlarında, siyasi partiler de engelliler için birimler bulunmakta ama çalışmaları yeterli değil. Genel de engelliler günü veya haftasında hatırlanmaktayız. O günler de ziyaretçilerimiz çok olur ve bir sonraki seneye kadar kendi halimizde kalırız. Engelliler platformunun başarılı çalışmalar yapmasını beklemekteyiz.

ASKERİ KURULUŞLARDAN DESTEK BEKLEMEDEYİZ

Engellilerimiz bir gün askerlik yapmaktalar. Asker sevincini yaşamamız için koordineli olarak normal yemin törenlerine katılmak bizleri onurlandırır, bu sebeple askeri kuruluşlardan destek beklemedeyiz.

GELECEKTE AÇILACAK SERGİDE RESİMLERİMİZE MÜŞTERİ BULABİLECEK MİYİZ ACABA?

Türkiye de ilk Yürüyen Engelliler Halk Müziği Korosunu kurumlar desteği ile kurduk. Verdiğimiz konserler de ise beklenen protokolü göremedik. Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yağlı boya resim kursumuz açıldı. Gelecekte açılacak sergide resimlerimize müşteri bulabilecek miyiz acaba?”

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...