Sırada Yayla Mahallesi var

5 Ağustos 2017 17:32

Isparta’nın en eski mahallelerinden olan Gazi Kemal ve İskender Mahallelerinde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından asfaltlama çalışmalarına geçildi. Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce ortaklaşa sürdürülen altyapı ve asfalt çalışmaları son sürat devam ediyor. Bu çalışmalardan birisi olan Gazi Kemal ve İskender Mahallelerindeki çalışmalarda da sona gelindi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu iki mahallede de çalışmaların bitimi ile birlikte yine Yayla Mahallesinde de önümüzdeki haftadan itibaren çalışma başlatacaklarını duyurdu.

İskender ve Gazi Kemal Mahallelerinde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu mahallelerimizin altyapısı tamamen çökmüş vaziyetteydi. Tüm altyapıyı yeniledik. Bu iki mahallemiz şu anda yenilenmiş durumda. Önemli olan bir yerin üstünü asfalt kaplayıp geçmek değil, altyapıyı düzeltmektir. Bu mahallelerimiz büyük bir mahallemiz değil ancak uğraşılması gereken bir mahallemizdi. Evet bunları aştık, ekibimiz çok seri bir şekilde profesyonel hale geldiler. Ben de kontrol ediyorum ama ekibimiz serilikle, profesyonellikle artık iş yapar hale geldi. Bir haftaya iki mahallemiz tamamlanacak. Bunun arkasından hemen şehrimizin merkezinde bulunan Yayla Mahallesine geçeceğiz. Yayla mahallemizde de 20 km’ye kadar ulaşan bir yol ağı var. Gece çalışmalarını bu mahallemizde de uygulayacağız. Gece randımanının gündüzden daha yüksek olduğunu ifade etmiştim. Hız bakımından bu fırsatı yakalamış durumdayız. Gündüz çalışmaları yüksek verimle tamamlandı, şimdi gece vardiyamız İskender Mahallesinde çalışmalarına başladı. Gece vardiyasında dökülen asfalt miktarı gündüze oranla daha fazla oluyor. Geceleri trafik daha rahat oluyor. Sanki gündüz bir gece iki gibi oluyor. Bir gündüz-gece çalışmasıyla üç günlük çalışılmış gibi oluyor. 40 yılda tamamlanan bir yeri 3-5 yılda bitirmek mümkün mü değil mi? Diye soracak olursak elbette mümkün değil deniyor. Ne mutlu ki, arkadaşlarımı tebrik ediyorum biz bunu mümkün hale getirdik. İnşallah şimdiden bu iki mahallemize de bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden İskender Mahallesi Muhtarı Ramazan Geyranlı da, “Mahallemiz en eski mahallelerden birisidir. Altyapı çok eskiydi, hepsi değişti. Asfaltı yapılıyor. Emeği geçen başkanımıza, yardımcılarına tüm personeline teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden çalıştılar. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

İskender Mahallesinde devam eden asfalt çalışmaları esnasında ise vatandaşlar tarafından da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür edildi. Mahalle sakinlerinden Gülserin Demirekin, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Demirekin, “Belediye Başkanıma hizmetlerinden ve bize gösterdiği ilgi ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun kendisinden. Başkanımız 7-8 yıldır garibanlara yardımcı oldu. Bizim gibileri hep korudu” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...