Büyük ve Küçük Hacılar Köylerinde Aşırı yağış hasar yaptı

7 Ağustos 2017 18:15

4 Haziran 2017 Cuma akşam saatlerinde 20 dakika etkili olan sağanak yağış ve dolu, Isparta’nın altyapı sorunlarını bir kez daha gün yüzüne çıkardı: Merkez İlçe’ye bağlı Büyük Hacılar ve Küçük Hacılar Köyü’nde 30 ev hasar gördü.

20 DAKİKALIK YAĞIŞ

BİLANÇOSU: 30 EVDE HASAR VAR

4 Haziran 2017 Cuma günü akşam saatlerinde 20 dakika etkili olan yoğun yağış Isparta’nın çevre problemlerini tekrar gün yüzüne çıkardı. Zira yağış sonrası oluşan sel, Merkez İlçe’ye bağlı Büyük Hacılar ve Küçük Hacılar Köyü ilâ Gelendost İlçesi sınırları içerisindeki bazı yerleşim birimlerinde hasara yol açtı. Yapılan tespitlere göre 3 yerleşim biriminde 30 ev sel baskınlarından zarar gördü.

TOPRAKTAKİ TARIM

ÜRÜNLERİ ZİYAN OLDU

20 dakika etkili olan yağış, Büyük Hacılar Köyü sınırları içerisinde dere kanalı olmasına rağmen sele dönüştü. Kanalın hemen yanı başından geçen sel yerleşim birimlerinde ağır tahribat yarattı. İddialara göre sel baskını oluşmasına, EKO-SİSTEM’i bozan Doğal Taş Maden Ocakları’nın yarattığı tahribat neden oldu. Sel, Büyük Hacılar, Küçük Hacılar ve Gelendost’un bazı yerleşim birimlerinin yanı sıra topraktaki tarım ürünlerine zarar verdi.

VALİ GÜNAYDIN

İNCELEME YAPTI

Afet bilgisi alındığı an Vali Şehmus Günaydın’ın direktifleri ile Kriz Masası kuruldu. Vali Şehmus Günaydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, DSİ 18. Bölge Müdürü Mahmut Berber ile birlikte şiddetli yağıştan etkilenen yerleşim birimlerinde incelemelerde bulundu.

 DSİ 18. Bölge Müdürü Berber, Vali Günaydın'a yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Günaydın, projeleri hazırlanan taşkın koruma işinin bir an önce ihalesi yapılarak gerekli tedbirlerin alınması konusunda talimat verdi. AFAD yetkilileri hasar tespit çalışmalarına başlarken, Özel İdare ekipleri de yol düzenleme işini yüklendi.

 

 

Bu haber 877 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...