İHH Isparta Şubesi, Kurban bağışlarınızı bekliyor

8 Ağustos 2017 18:35

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, bu yıl İHH’nın yine kurban bağışlarını kabul edeceğini kaydederek ayrıca kurban bağış fiyatlarının da belirlendiğini bildirdi.

Bu yıl İHH olarak vekaletle kurban kesim fiyatlarının 620 TL olduğunu ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi biz İHH olarak sadece Isparta’ya veya Türkiye’ye hizmet etmiyoruz. Dünya’daki yoksul ülkelere de yardım götürüyoruz. Yalnızca 2016 yılında 15 milyon ihtiyaç sahibine ulaşan İHH'nın, bağışlanan kurbanları 25 yıldır dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. 

“BİZ,  VATANDAŞLARIMIZIN  KURBAN İBADETİNDE ARACI OLUYORUZ”  

Vakfımız kurban çalışması yaparken öncelikle yapılanın bir ibadet olduğu ve en temel maksadın Allah'ın rızasına ermek olduğu bilinciyle hareket ediyor. Bu bilinçle gerçekleştirdiği çalışmalarında özellikle dikkat ettiği hususlar ise şunlardır hayırseverlerin kurban ibadetlerini yerine getirmelerinde aracı olma. Bayramı milyonlarca kardeşimizle onlarca ülke ve bölgede beraber eda ederek bir ümmet buluşması gerçekleştirme. İslam coğrafyasının farklı noktalarındaki insanlar için bir moral, motivasyon ve yaşama sevinci olabilme. Kurban çalışmasıyla misyonerlerin çalışmalarına karşı bir panzehir etkisi oluşturabilme.  

“KURBANLARIN ETLERİ  MİLYONLARCA FAKİRE ULAŞTIRILIYOR”  

Bölgelerdeki gelişmeleri, kardeş coğrafyalarda yaşananları yerinde gözlemleyebilme, gelişmeleri takip edebilmektir. İhtiyaç sahibi insanlara kurban eti sunmakta bir başka hedefimiz. Gidilen ülkelerdeki çalışmalarını tamamlayan ve Türkiye'ye dönen İHH ekipleriyle yapılan toplantılarda, bölgede yaşanan deneyimler, gözlemler ve problemler aktarılıyor; ihtiyaçlar bildiriliyor. Raporlanan bu bilgiler İHH'nın ülke masalarında değerlendirilip projelendiriliyor. 

“BİR KURBAN BEDELİ 620 LİRADIR”  

Bu doğrultuda; Kurbanlarınızı bu yılda 106 ülke ve bölgede tıpkı 25 yıldır olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Vekaletle kurbanlık için bir hisse bedeli 620 TL olarak belirlenmiştir. Maddi durumu iyi olup da, kurban kesecek kadar vakti olmayan ve kurbanını vekaletle kestirecek olan vatandaşlarımızın kurban bağışlarını bekliyoruz” dedi.

 

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...