“MİLLİ SPORUMUZU ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA BÜYÜK BİR ALANDA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

9 Ağustos 2017 18:15

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 5 Ağustos’ta düzenlenen ve 632 pehlivanın katıldığı güreşlere başta Isparta halkı olmak üzere, ilçe, köy ve çevre illerden gösterilen ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Günaydın, önümüzdeki yıl yeni sahada, daha büyük ve daha coşkulu bir yağlı pehlivan güreşleri düzenleyeceklerinin müjdesini vererek, “Vatandaşlarımız bu yağlı güreşlerde bize bir mesaj vermiştir. Bu mesajı aldık. Gelecek sene 25 bin kişiyi alabilecek bir tesisi şehrimize kazandırarak, bu organizasyonun çok daha iyisini yapacağız. Hafta sonu düzenlediğimiz ata sporumuz yağlı güreşlere gösterilen ilgiden ve sahip çıkmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yine güreşçilerimize, otoritelere, hakemlerimize ve organizasyonda görev alan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hafta sonu 3.’sü düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivalinin tertip komitesi ve belediyede bu organizasyonun yapılmasında görev alan bürokratları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Günaydın, tertip komitesi ve güreşlerde görev alan ve bu organizasyonun en iyi şekilde gerçekleştirilmesine katkı sunan tüm personeline teşekkür etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Tertip komitesi ve belediye görevlilerimiz ile organizasyonumuzun eksi ve artılarını masaya yatırdık. Gelecek yıl bu organizasyonun çok daha iyisini yapmak için kolları sıvadık” dedi.

Ata sporu yağlı pehlivan güreşlerinin daha iyi bir şekilde nasıl yapılabileceğinin toplantısını gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Günaydın, daha önce ‘ata sporu güreşlerin Türklere ait olduğunu ve özel bir spor olduğunu’ söylediğini hatırlattı. Vatandaşları güreşlere davet ettiklerini ve ‘güreşlere sahip çıkalım’ çağrısında bulunduklarını dile getiren Günaydın, “Isparta’mız ve çevre illerden gelen misafirlerimiz ata sporumuza sahip çıktılar. Milli sporumuza sahip çıkan, katılım gösteren, görev alan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Güreş otoritelerinin, eski güreşçilerin, hakemlerin kendilerine katılımın çok yüksek olduğunu ilettiklerini, güreşlerle ilgili çok sayıda tebrik telefonu aldığını kaydeden Başkan Günaydın, “Halkımız sabah 09.00’dan itibaren tribünlerdeki yerlerini aldılar ve gün boyu hiç ayrılmadılar. Güreşimize bu denli sahip çıkılması beni duygulandırdı. Herkese ayrı ayrı gönülden teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Beklediklerinden çok daha fazla ilgi ile karşılaştıklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Vatandaşlarımız bu vesileyle bir de mesaj verdi. Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezimizin altında bir saha yapıyoruz. Doğaya uygun, üzeri membranla kapatılacak. Türkiye’de böylesine bir güreş sahası ilk defa Isparta’da olacak. Gelecek yıl bu vakitler 25 bin kişiyi alacak bir tesisin inşasını bitirmiş olacağız ve güreşlerimizi orada yapacağız. Güreşlerimize 15-16 bin kişi katıldı bize de yeni tesisin çok daha fazla oturma kapasitesine sahip olması gerektiğini gösterdi. Gelecek yıl daha muhteşem bir tesisle, daha büyük bir organizasyonu gerçekleştireceğiz. Güreşin bayrağının Isparta’dan olacağının işareti verildi. Bu işareti bize halkımız verdi. Türk Milletimize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” ifadelerinde bulundu.

 

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...