“MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILACAK”

10 Ağustos 2017 18:17

Isparta Belediyesinin 6 Mart 2017’de ihale ettiği, ‘geleceğin projesi’ olarak görülen şehirlerarası ve kırsal terminal ile her kitleye hitap edebilecek yaşam alanlarının da bulunduğu Yaşayan Otogarda çalışmalar gece-gündüz devam ediyor. 200 dönüm üzerine oturan 130 milyon liralık yatırımın otopark bölümünün beton dökümü işleri devam ediyor. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, saat 24.00’de devam eden beton dökümü çalışmalarını yerinde inceledi. Günaydın, otogar temelinin 9 Eylül’de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleştirileceğini belirterek, tüm Ispartalıları törene davet ederken, “Burası Isparta’ya mal olan ve bölgeye hizmet eden bir proje haline geliyor” dedi.

Her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönümlük bir alanda projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesinde 93 metre yüksekliğinde kültürel ve sosyal içerik barındıran Kule de bulunuyor. Projede 500’ü açık, 500’ü kapalı olmak üzere bin araçlık otopark, sinema salonları, küçük ve büyük çaplı ticari mekanlar, restoran ve kafeteryalar, döner restoran, şehrin manzarasına hakim cam teraslı kafeterya ve gül bahçeleri de yer alıyor.

Otogar projesinin otopark bölümünde beton döküm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar bin 200 ton demir ve 13 bin metreküp beton kullanılırken, projenin tamamlanması için hedef

Başkan Günaydın, “Otogar alanımızın otopark bölümündeki çalışmalar devam ediyor. Depreme dayanıklı radya temeller yapıldı. Burada gündüz-gece çalışmaları aralıksız devam ediyor ve büyük oranda beton dökümü gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar 13 bin metreküpe yakın beton döküm işlemi yapıldı. Diğer taraftan da yine kalıp çakım işleri de devam ediyor. Şu ana kadar da bin 200 ton demir döşendi. Beton ağırlığının radya temel olarak büyük bir yoğunluğu halledilmiş durumda. Çift koldan çalışılıyor. A bölümümüz tamamlanıyor, beton dökümü en ağır bölgelerden birisi. Burası tamamlanmak üzere. Tamamlanması için de gündüz çalışıldığı gibi gece 24.00’a kadar şantiye çalışmak zorunda. Aksi takdirde bitim süresi uzar. Normal inşaat 3-5 senede biter ancak biz 18 aya göre planlıyoruz. Hem gece-gündüz çalışılıyor hem de çift araçlarla işler yürütülüyor. Zamandan karımız oluyor. Bu hızla gidersek, yüklenici firmamız bu konuda da zamanında bitirmeyi de plan doğrultusunda işlerini devam ettiriyor. Tesisimizin içerisinde büyük bir çarşı, kule, müze, otogar var. Otogar ile birlikte benzin istasyonu bulunuyor. Burada tek katlı  outlet mağazalar bulunacak. Markaların hemen hepsini burada barındıracak. Bu çarşımız sadece Isparta’ya değil, Antalya, Burdur, Afyonkarahisar’a da hizmet verebilecek. Bölgeye de hizmet vermesini istiyoruz. İşletmeleri profesyonel bir şekilde yapılacak. Çalışmaların ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum“ dedi.

Otogar için şu ana kadar temel atma töreni gerçekleştirmediklerini söyleyen Başkan Günaydın, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve büyük bir davetli topluluğu ve Ispartalı hemşehrilerim ile birlikte 9 Eylül’de geniş kapsamlı bir törenle buranın temelini atacağız.  Burası Isparta’nın gelmiş geçmiş en büyük tesisi oluyor. Şu anda genel maliyeti 11 milyon lira arsasını almıştık, tüm maliyeti 130 milyon liralık bir yatırım. 200 dönüm üzerine oturuyor. Burası Isparta’ya mal olan ve bölgeye hizmet eden bir proje haline geliyor. Genel Başkanımız ve genel başkan yardımcılarımızın katılımıyla buranın temelini atacağız. Bu heyecanlı temel atma törenine tüm Ispartalı hemşehrilerimizin de iştirak ederek bu sevincimizi güzellikleri paylaşmaya davet ediyorum. Şimdiden bütün Ispartalıları bu programa davet ediyorum” şeklinde konuştu.  

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...