“1 kilometreyolu 1 yılda bitiremediler”

11 Ağustos 2012 12:35

 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Karayolları tarafından yürütülen bütümlü sıcak asfalt programı kapsamında çevre yolunda yapılan çalışmalara tepki göstererek; “Çevre yolundaki çalışmalar arazi yapısına aykırılık teşkil etmektedir. Zaten, 1 kilometrelik yolu 1 yılda bitiremediler” dedi.

 

2 noktaya çıkmaz kavşak planlaması, Davraz ve Mahrukatçılar Sitesi ile 5 köye ulaşımın sağladığı nokta geçişi iptali ile diğer olumsuzluklar nedeniyle gündemden düşmeyen çevre yolu düzenlemesi Isparta Belediyesi'ni de kızdırdı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Sav-Gümüşgün arasında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen bütümlü sıcak asfalt programı kapsamında çevre yolunda yapılan çalışmalara tepki gösterdi. Günaydın, çevre yolundaki çalışmaların arazi yapısına ay kın olduğunu iddia etti.

Belediye Başkanı Günaydın, Karayolları tarafından çevre yolunda yapılan çalışmanın kabul edilemeyeceğini söyledi. Yol kotasının yükseltildiğini bu nedenle şehrin aşağıya akışı-geçişinin engellendiğini iddia eden Günaydın, bazı kanalların ela kapandığını tespit ettiklerini anlattı. Arazi yapısını ölçmeden yapılan çalışmaların şehri mahvedici boyutta olduğunu kaydeden Günaydın, "Bu böyle olma/. Düzeltilsin. Eğer düzeltilmezse mahkemeye vereceğim. Şehrimi bozuyor. Bu çalışma ile şehrimi bozamazsın. Herkes Belediye yapıyor zannediyor. Bize kızıyor. 1 kilometrelik yolu 1.5 yıldır bitiremediler. 3 ayda42 kilometreyol bitirdik. Hem de altyapı yapıyoruz. Orada bu kadar altyapı da yok" diye tepkisini dile setirdi.

Belediye Başkanı Günaydın, Karayolları'nın çalışması sonucunda meydana gelen olumsuzluklar ve tahribatı Vali Memduh Oğuz'a bildirdiğini anlattı. Vali Oğuz'un da bu şikayet üzerine Karayolları Bölge Müdürü ile telefonla görüşüp, hataların düzeltilmesini istediği öğrenildi.

Isparta Belediyesi'nin Fen İşleri Müdürlüğü aracılığıyla yaptığı altyapı ve üst yapı çalışmalarını da değerlendiren Başkan Günaydın, halkın ilk başlarda konuya olumsuz baktığını ve tepki gösterdiğini itiraf etti. Bu konuda eline ulaşan anket sonuçlarının da olduğunu belirten Günaydın, "Halk ilk kazdığımızda eksi not veriyordu. Halk bunu anlayamamıştı. 81 ilde yapılmayan bir çalışmayı yapacağız. Şu an 42 kilometreye ulaştık. Kış girmeden hedefimiz 80 kilometreye ulaşmak. Rahatlıkla ulaşacağız.

İnsanlar şimdi anlamaya başladı. Artıya doğru gidiyor. Anlata anlata bu işin önemini ortaya koyuyoruz. Bu çalışma bittikten sonra Türkiye'ye örnek olacak. Hiçbir vilayette altyapı yok. İstanbul kocaman bir köy. Ozkanlar Kavşağı'nda son yağmurdan sonra su baskını oldu. İnşallah son görüntüler olacak. Çalışmamız tamamlandığında Özkanlar Kavşağı'nı su basmayacak” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...