Sinyalizasyonlu kavşaklara yenileri ekleniyor

9 Ocak 2013 22:10

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şehir genelindeki mevcut 27 sinyalizasyonlu kavşağa 4 yeni kavşak daha ilave ediyor. Bu kavşaklardan birisi de Antalya yolu  üzerinde bulunan Fatih Kuran Kursu kavşağına yapılıyor. Şehir genelinde tüm kavşakları yeni nesil ledli sisteme geçiren Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıtası belirlenen yeni kavşaklarda montaj çalışmalarında sona geldi.

Fatih Kuran Kursu kavşağında sinyalizasyon çalışması gerçekleştirilirken,  kavşakların tamamı da GPRS sistemiyle Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan kontrol merkezi sayesinde an ve an izlenebiliyor.

Böylece şehir genelindeki sinyalizasyonlu kavşak sayısı 27’den 31’e çıkarılmış oldu. Kavşaklardaki trafik ışıkları istenildiğinde komuta kontrol merkezinde gerek yeşil dalgaya, gerek flaşöre yönlendirilirken, yine ışık süreleri de ayarlanabiliniyor.

Şehrin altyapısıyla birlikte yenilendiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu çalışmalar kapsamında dayanıklı asfaltı dökülen yolların trafik çizgilerinin çizilmesi, gerekli uyarı yazılarının yazılması ve sinyalizasyon çalışmalarının da bu kapsamda gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Kavşaklarda sinyalizasyon çalışmalarıyla revizyona gidildiğini ve yeni nesil ledli sinyalizasyonların montajının yapıldığını ifade eden Başkan Günaydın, “15-20 yıllık sinyalizasyon sistemi yeni nesil ledli sistemlerle değiştirildi. 27 kavşağımızda bulunan sinyalizasyon sistemine 4 yeni kavşağımızı daha ekledik” dedi.

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...