“Zafer varsa bu Türk milletine aittir”

15 Ağustos 2017 17:59

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, terör devam ettiğini söyleyerek “15 Temmuz’da Anakara ve İstanbul cehenneme dönmüştü. Askeriyede, polislerde, siyasette ve bürokraside yuvalanmış, birçok hain o gece, Türk milletinin ve devletini teslim almaya kalkmıştır. Dünya tarihinde bunun benzeri bir olay yaşanmamıştır” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, “MHP olarak, Türkiye’de terörün kazınması gerekliliğini başından bu yana söylüyoruz. Geçmiş yıllara baktığımızda, bu konuda yanlışların yapıldığını görüyoruz. Maçka İlçesi kırsalında Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı yakınlarında dün güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasındaki çatışma çıktı. 15 yaşındaki Eren Bülbül isimli gencin ise PKK'lı teröristleri girdikleri bir evden erzak çalarken görüp güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle giderken terörist kurşunlarına hedef oldu. Allah rahmet eylesin diliyoruz. Batman'ın Sason ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu. Mekanları cennet olsun. Terör devam ediyor. 15 Temmuz’da Ankara ve İstanbul cehenneme dönmüştü. Askeriyede, polislerde, siyasette ve bürokraside yuvalanmış, birçok hain o gece, Türk milletinin ve devletini teslim almaya kalkmıştır. Dünya tarihinde bunun benzeri bir olay yaşanmamıştır. Olayın ne kadar ciddi olduğunu o gece yaşayarak gördük” dedi.

Karakaya konuşmasını şöyle sürdürdü. “Genel Bakanımız o gece genel merkeze hareket etti. Başbakana ve Cumhurbaşkanına ulaşmaya çalışıyor ama ulaşamıyor. Kendilerine ulaşamadığı için özel kalemine ulaştı ve Başbakana söylenmesi için, ‘ bu bir kalkışmadır. Bu bir darbedir. Biz, MHP olarak milletin ve ülkenin yanındayız’ dedi.

Genelkurmay başkanlığı özel kalemi, Genelkurmay başkanının bu darbeden haberdar olduğunu, kendilerinin kontrolünde olduğunu belirten bir diyalog yaşadılar. Genel Başkanımız, ‘biz darbenin karşısındayız. Bu tür malumatlara da itibar etmiyoruz’ dedi. Millet ne yapacağının farkında değildi. Toplumsal olarak o şokun atlatılması, Genel Başkanımızın açıklamaları, hükümet yetkililerinin erken kararları bu darbeyi engelledi.

Bu millet, dosta düşmana, yedi düvele ne olduğunu gösterdi. Burada yaptıkları ile övünecek bir varsa, o da Türk milletinin kendisidir. O gün kimse parti ayrımı yapmadı. Herkes meydanlara çıktı. Siyaset ve inanç ayrımı yapmadan sahaya çıktı ve dur dedi. Ortada zafer varsa bu da Türk milletine aittir.”

 

Bu haber 742 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...