9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması Başvuruları Devam Ediyor

21 Ağustos 2017 18:22

9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması başvuruları devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan ve Genel, Çiftçi, Öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları, DenizBank Çalışanları ve Tematik kategori olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşecek olan "9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması"nın, 12 Haziran 2017 tarihinde başlayan başvuruları 8 Eylül 2017 tarihinde sona erecektir.

Tematik kategori, 2017 yılında Milli Tarım Projesi çerçevesinde "Milli Tarım" olarak belirlendi. Sürdürülebilir bir tarım ve hayvancılık anlayışı çerçevesinde gıda güvenliğini sağlamayı, tarım sektöründeki yapısal sorunların kalıcı bir çözüme kavuşturulması ve böylece gelecek nesillere daha güçlü, üretken ve müreffeh bir Türkiye bırakmayı amaçlayan Milli Tarım Projesi uygulaması ile planlı ve yeterli üretim modellemesine geçilmiş olacak, tarımsal hasıla artırılarak ülkemizin dışa bağımlılığı sonlandırılacak, fiyat istikrarı sağlanacak ve çiftçimizin refah düzeyi yükseltilecektir. Tarım alanında verimliliği ve rekabeti gözeten Milli Tarım Projesi, toprağı ve çevreyi koruyan, sürdürülebilir üretimi destekleyen yapısı ile yeni bir yaklaşım ve vizyon öngörmektedir.

Yapılacak çalışmalar ve hedeflerin net olarak belirlendiği Milli Tarım Projesiyle; ithal eden değil, ihracat odaklı büyüyen, üretimi ve verimliliği artıran, sadece bugünü değil yarını da planlayan bir tarım sektörü hedeflenmektedir.

Yarışmacılar tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecek.

Yarışmaya katılım şartları, eserlerin adlandırılması, gönderilmesi, iadesi ve kullanım hakları hakkında ayrıntılı bilgilere www.tariminsan.com adresinden ulaşılabilir.

 

Bu haber 768 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...