“İhracatımızdaki gelişmeyi sürdürmek için Risk Analiz Biriminin kalıcı olmasını istiyoruz”

21 Ağustos 2017 18:27

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olan ve ihracat dönemlerinde Isparta’ya gelen Risk Analiz biriminin kalıcı olması için Vali Şehmus Günaydın girişimleriyle önemli gelişmeler yaşandığını anlattı. Başdeğirmen, “Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olan ve ihracat dönemlerinde Isparta’ya gelen Risk Analiz biriminin kalıcı olması için sayın valimizin destekleriyle müsteşar ve bakanımızla görüştük. Sağolsun sayın Valimiz bu konuda çok önem ve çok destek verdi. Kendisinin girişimiyle beraber hemen Bakanlık buraya görevlendirme yaptı. Geçen yıllarda yaşadığımız o sıkıntıyı, eleman bulmaktaki zorluğumuzu bu sene yaşamadık. Bugün bir ihracatçımız ürünü topladıktan sonra arabalara koyup hemen göndermek istiyordu. Ancak göndermesi gece 10-12’yi buluyordu. O saate gümrük işlemlerinin kontrollerinin yapılıp gönderilmesi gerekiyordu. Önceki yıllarda bu konuda aksamalarımız vardı. Sayın Valimiz bu konuya el attıktan sonra çözüme ulaştı. Bundan sonrada kalıcı olmasıyla alakalı çalışma devam ediyor. Büyük bir ihtimalle bu Risk Analizi Merkezinin kalıcı olarak burada bulunması önümüzdeki günlerde kesinleşecek” dedi.

KREDİ GARANTİ FONU İÇİN ARTIK DENİZLİ’YE GİDİLMEYECEK

Öte yandan Ticaret ve Sanayi Odası’nın 12 Haziran’da Ekonomi Kampüsüne taşındığını hatırlatan Başdeğirmen, resmi açılışın Eylül ayında yapılacağını söyledi. Yeni bina hakkında bilgi veren Başdeğirmen şunları söyledi: “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımızın merkez binası bundan sonra bu binanın içerisinde olacak. Ticaret Borsamız burada olacak. Bunun dışında Türk Standartları Enstitüsü Müdürlüğü şuanda hizmet vermeye başladı. KOSGEB’in birimi şuanda hizmet vermeye başladı. İş Kurumu birimi gelecek. İş adamlarıyla üniversite arasında bir kopukluk var diye hep konuşuluyor. Bu durumu önlemek için rektörümüzle yapmış olduğumuz anlaşma neticesinde sanayicilerimize proje üreten sanayicilerimizin gelişmesini sağlayan Teknolojik Transfer ofisinin bizim binamızda olmasını sağladık.  Onlarda önümüzdeki günlerde bu binamızın içerisinde hizmet vermeye başlayacaklar. Ayrıca Kredi Garanti Fonu birimi de bir haftaya kadar binamızda yerini alacak.  Kredi Garanti Fonu için daha önce Denizli’den hizmet alıyorduk. Artık üyelerimiz Denizli’ye gitmek zorunda kalmayacaklar.

KREDİ GARANTİ FONUNUN DESTEĞİ 250 MİLYARA YÜKSELDİ

Kredi Garanti Fonu önceki yıllarda 25 milyara kadar destek veriyordu. Bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri ve destekleriyle bu destekler 250 milyar liraya kadar yükseltildi ve en çok istifade edilen, en çok kredi kullanılan bir birim olarak hizmet vermeye başladı.

ECZACILAR ODASI, KADIN GİRİŞİMCİLER, GENÇLİK GİRİŞİMCİLER GELECEK

Yalvaç Ticaret Odası Yalvaç Ticaret Odasında üyelerinin ve Başkanımızın Isparta’ya geldiğinde bağlantı kurabileceği toplantı yapabileceği bir oda hazırladık ve onlara bu birimin içerisinde Ticaret ve Sanayi Odası Yalvaç Ticaret Odamızın da birimi bu binanın içerisinde olacak. Onun dışında Isparta’mıza hizmet eden Kadın Girişimciler Grubumu ve Gençlik Girişimler Kurumumuz var. Onlarda bu binamızın içerisinde üyelerine ve Ispartalı hemşerilerimize hizmet edebilecek. Bunun dışında iş adamı derneklerimiz Isparta içerisinde olan iş adamı derneklerimiz de bizlerle beraber olmak istiyorlar. Onlara da bu binamızın içerisinde yer ayarlıyoruz. Onları da bünyemize alacağız. Isparta’mızda kurulu 18.  Eczacılar Birliği de bu binamızda hizmet verecektir. Böylece Isparta’daki ekonomiyle alakalı ticaretle alakalı tüm birimleri bu binanın içerisine toplamış oluyoruz.

EKONOMİYLE ALAKALI NE VARSA HEPSİNİ BURAYA TOPLUYORUZ            

Şimdi bir çok kişiler gelip binamızın mimarisinin çok güzel olduğunu binanın çok iyi olduğunu anlatıyorlar. Ama tabi bizi ilgilendiren en önemli tarafı içerisinin doluluğu ve içeriği. Binanın güzelliğinden daha çok vereceği hizmet ve içeriği.  Dolu dolu ekonomiyle alakalı ne varsa hepsini buraya topluyoruz. Bir üyemiz geldiği zaman birkaç tane birimle işi varsa oradan oraya gitmeden hepsini aynı anda bu binanın içerisinde görüp çıkabilecek. Herhangi bir otopark sorunu olmadan veya birine ulaşma zorluğu olmadan hepsini burada halledip gidebilme imkanı vardır.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

Türkiye’deki diğer odalara baktığımız zaman en önemliği ayrıcalığı da birlik beraberlik içerisinde tüm birimleri toplayıp bu hizmetleri verebiliyor olmasıdır. Bu anlamda ben bu iş için emek veren tüm büyüklerimize ve Ticaret Odasında beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum.”

 

 

Bu haber 721 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...