SGK güçleniyor mesafeler kısalıyor

9 Ocak 2013 22:14

Şu anda sadece Eğirdir, Yalvaç ve Şarkikaraağaç’ta bulunan Sosyal Güvenlik Merkezleri vatandaşa 5 yıldız hizmet eden kurumlar haline getirilecek. İlk olarak Yalvaç’ta bulunan merkez tam donanımlı hale geliyor. 1 ay içinde bitecek olan merkezle en ufak bir şey için bile Isparta’ya gelmeye gerek kalmayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu 2013 yılı itibariyle en çok rahatsızlık duyulan alanlarda atılım yapmaya hazırlanıyor. Bazı ilçelerde bulunan SGK merkezleri bu yıl tam donanımlı hale getirilecek. İlk olarak Yalvaç’taki merkez 1 ay içinde hizmete başlayacak ve böylelikle Gelendost ilçesi sakinleri de dâhil olmak üzere bölge insanları Isparta’ya gelmeden birçok işini buralarda halledebilecek.

İNSANLARIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Bayram, kurumlarının aktif ve dinamik hizmet vermek zorunda olduğunun açıkladı. Bu yüzden SGK Merkezlerinin güçlendirileceğini belirten Bayram, “İlçelerde, köylerde insanlarımız var. Isparta’ya ufacık bir iş için geldikleri oluyor. Bunun önüne geçeceğiz “ dedi.

İLK ÇALIŞMA YALVAÇ’TA

Bayram, kapasite artırım çalışmalarına ilk olarak Yalvaç İlçesi’nde başlayacaklarını bildirdi. 1 ay içerisinde Yalvaç Merkez Müdürlüğü’nün tam donanımlı hale getirileceğinin ifade eden Bayram, şunları söyledi: “Bütün dosyaları naklediyoruz. Isparta’da hangi iş yapılıyorsa Yalvaçta’da aynı işlemler yapılacak. 80 bin insanımız ve işlerini orada halledecekler. Sadece sosyal güvenlik işlemleri için Isparta’ya gelmelerine gerek kalmayacak. Bununla ilgili bir süredir çalışıyorduk. İnşallah kısa bir dönem içerisinde sonuçlandıracağız. Diğer ilçelerimizin tamamına açabilmemiz şu an mümkün değil. Çünkü bununla ilgili bazı kriterler var. Örneğin nüfus 25 bin olacak, merkeze uzaklığı25 kmolacak, belli bir sigortalı sayısı olması lazım. Şu anda bizim 3 tane fiili, açılmış merkezimiz var; Eğirdir, Şarkîkaraağaç ve Yalvaç. İlerleyen dönemde gölün bu yakasında bir yer açıp iki ya da üç ilçeyi oraya bağlayabilir miyiz onun için de bir çalışmalarımız var.

YEREL YÖNETİMLER DESTEK OLSUN

Öte yandan merkezlerlerimizi taşıyacağımız bina bulamıyoruz. En büyük sıkıntımız bu. Yerel yönetimlerden de destek bekliyoruz. Aynı zamanda bize bir yol gösterilsin, hizmetimize ivme kazandırılsın. Örneğin; kurumumuz hakikaten yapılanmaya çok ciddi anlamda önem veren bir kurum. Kaldı ki bizim kurumumuz Türkiye bütçesinin yüzde 44.8’ine sahip. Böyle ciddi bir kurumun kurumsal kimlik hususunda çok ciddi bir bakış açısı var. Bizim kurumumuzda binaların artık küçük köhne alanlarda değil, kendi binasını yapmış alanlarda profesyonel hizmet vermeyi arzu ediyoruz. Baktığınız zaman Isparta’da binalarımız kiralık binalar. Bir tanesi yıkıldı, yıkılacak gibi. Diğeri bir pasajın içinde. Yer sıkıntısı da olduğu için dosya gönderemiyoruz, personel de gönderemiyoruz. Nasıl hizmet vereceğiz?  Bunlarla ilgili hem mülki makamlar hem de ilçelerimizdeki yerel unsurlar nezdinde, takiplerimiz devam ediyor. Bu sene içerisinde bununla ilgili bir sonuca ulaşmak için gayret ediyoruz. Biz şu anda arsa arayışı içerisindeyiz. Bununla ilgili yerel yönetimlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Sonuçta bunlar işbirliği içerisinde yapılabilecek şeyler.”

 

 

Bu haber 828 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...