Sağlık-Sen’den ‘Gazeteciler Günü’ kutlaması

10 Ocak 2013 21:14

Sağlık-Sen Şube Başkanı Erdal Demiralay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demiralay’ın mesajı şöyle: “Ülkemizde 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Çalışma yeri ve zamanı belli olmayan, fiilen tatil hakkı bulunmayan tek meslek sahibi olan çalışan gazetecilerimiz ve siz değerli basın mensupları ile bu günün anısına bir arada olmak ve sizlerin bu özel gününüzde dayanışma adına yalnız olmadığınızı hissettirmek istedik.

Sizler, vatandaşlarımız adına gözlemleyip, yaşananları kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken de en değerli varlıklarımız olan ailelerinizden bile fedakarlıkta bulunarak, kutsal bir görevi yerine getirmek uğruna toplumun sesi olmaktasınız. Sizler mesleğinizin gereğini yerine getirmek için yeri geldiğinde canınızı ortaya koyarak görev yapmaktasınız.

Basın mensuplarımızın, sorunlarına çözüm bulunması, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Bunun için ise sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile dayanışma içerisinde örgütlenme hakkınızı kullanarak özlemini çektiğiniz yasal haklarınıza kavuşmanız bizim için en büyük temenni olacaktır.

 Özgür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir.

Isparta basınının, basın ilkelerini her zaman ön planda tutarak kamuoyunu bilgilendirdiğini gözlemlemekteyiz. Bundan sonra da aynı anlayıştan asla ödün vermeyeceğine inancımız sonsuzdur. Bu vesile ile değerli basın çalışanlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyoruz."

Bu haber 961 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...