Şehir Hastanesi karşısındaki eczane sayısı 25-30’a ulaşacak

25 Ağustos 2017 18:33

Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, Şehir Hastanesi hizmete girdikten sonra eski hastaneler etrafındaki 3 eczanenin kapısına kilit vurduğunu, 18 tanesinin şehir içinde farklı bir yere, birinin ise il dışına taşındığını açıkladı.

Devlet Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin taşınmasıyla birlikte Hastane Caddesi üzerindeki eczanelerin durumu merak ediliyordu. Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, şuana kadar 3 eczanenin kapandığını, 18’inin şehir içinde, birinin ise il dışına taşındığını açıkladı. Garğın, şehir merkezinde ilaca ulaşmada herhangi bir sorun yaşanmadığını vurguladı.

Isparta Şehir Hastanesi’nin Mart ayı sonunda açıldığını hatırlatan Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, “Hastane hizmete girdiği zaman Şehir Hastanesi’nin karşısındaki eczane olabilecek yerler tam olarak hazır değildi. Şuanda halen orada yapılan ve yapılacak olan dükkanlar var. Hastane Caddesi’nde olan meslektaşlarımız oralara taşınacaklar. Şuanda Isparta’da hastaların ilaçların karşılanmasıyla ilgili bir problem yok. Isparta merkezde Türkiye ortalamasının üzerinde 110 tane eczane var. Hastaların ilaca ulaşma noktasında sıkıntı bize aksetmiyor. Şehir Hastanesi’nin karşısındaki eczane sayısının 25-30’a çıkabileceğini düşünüyorum. Şehir Hastanesi’ne giden vatandaşların oradan ilaçlarını temin etmek istemeleri halinde bu ihtiyacı karşılayabileceğini söyleyebilirim” dedi.

Isparta’da eczacılığın şekil değiştirdiğini belirten Garğın, “Yüksek kiralarla şehir hastanesi karşısında yer buluyorlar. Meslektaşlarımız bu durumdan yakınıyorlar. Ama eski hastaneler civarında bir sağlık tesisi kalmadığı için taşınma yoluna gidiyorlar. Daha önce bununla ilgili kamuoyu oluşturmaya çalıştık. Süreç içerisinde sistemin oturacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Bu haber 887 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...