Yaz Spor Okullarından 12 bin öğrenci faydalandı

28 Ağustos 2017 18:30

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından geleceğin sporcularını yetiştirmek ve öğrencilerin yaz tatilinde boş zamanlarını değerlendirerek sosyal aktiviteler içinde bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları sona erdi. 2 ay süren yaz spor okullarından 12 bin 69 öğrenci faydalandı. Engellilere yönelik yaz spor okullarında ise 100’ün üzerinde öğrenci spor yapma imkanı buldu.

03 Temmuz – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen  ve yaz tatili boyunca çocukların sporla iç içe olmalarını sağlayan İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları, sona erdi. 27 spor branşında 39 antrenör, 38 spor salonunda düzenlenen kurslardan 12 bin 69 öğrenci faydalandı.

5-18 yaş arası öğrencilerin yaz aylarında öğrenerek, eğlenerek güzel vakit geçirmeleri için Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan Ücretsiz Yaz Spor okulları oldukça başarılı ve verimli geçti.

2 ay süren Yaz Spor Okullarına 12 bin 69 öğrenci katılım gösterdi. Gençlerin ve çocukların yaz aylarını kötü alışkanlıklardan uzak durmaları hedeflenen yaz okullarında arkadaşlık ve dostluk çerçevesinde öğrenciler, spor dolu bir yaz geçirdi.

Yaz Spor Okullarından çocuklar ve ailelerde oldukça memnun kaldı. Ailelere ve çocuklar yaz döneminde kendilerine bu imkanı sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Öte yandan Yaz spor okullarında, engelliler öğrencilerde unutulmadı. Engelliler İl Spor Merkezlerinde görme engelli, bedensel engelli, işitme engelli ve özel sporcular olmak üzere farklı branşlarda ücretsiz kurslar verildi. 100’ün üzerinde engelli öğrenci açılan kurslarından faydalanma şansı buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Yaz Kur-an Kursu öğrencilerine yönelikte hazırlanan program doğrultusunda sportif etkinliklerde de gerçekleştirildi.

Öte yandan Yaz Spor Okulları döneminde en fazla katılımın olduğu ise şöyle “1- BASKETBOL 1803, 2- FUTBOL 1539, 3- ATLETİZM 1396, 4- YÜZME 989, 5  -CİMNASTİK 937, 6- BADMİNTON 646, 7- VOLEYBOL 642, 8- MASA TENİSİ 501, 9- TAEKWONDO 438, 10- SATRANÇ 396”

İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarının sona ermesinin ardından değerlendirmede bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat GEVREK, "Geleceğimizin güvencesi çocuklarımız, bu yaz dönemini en iyi ve en yararlı şekilde değerlendirdiklerine inanıyoruz. Yaz okullarımız sürecinde çocuklarımız hem eğlendiler, hem spor yaptılar. Yaz spor Okullarımızda 12 bin 69 öğrencilerimize 38 spor salonunda kurslar verdik. Kurslarımıza 39 antrenörümüz eşlik etti. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kurslarımızın sorunsuz bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği ve katkıyı sağlayan başta Valimize, ilimizin değerli yöneticilerine, bizlere güvenen değerli ailelerimize ve il müdürlüğümüz personeline, antrenörlere ve ilimizin değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müdürü Murat Gevrek okulların açılmasıyla birlikte ücretsiz spor kurslarına devam edeceklerini söyleyerek, “Spor yapmak isteyen çocuklarımızı, gençlerimizi ve hatta onların ailelerini İl Müdürlüğümüze davet ediyoruz” dedi.

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...