ISPARTA BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

29 Ağustos 2017 17:48

Halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda Kurban Bayramlarını geçirebilmelerini hedefleyen Isparta Belediyesi Kurban Bayramı tatili süresince 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek.

Halkın mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için bir takım önlemler alındığını dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hayvan pazarının hazır olduğunu, buradan alınan tüm hayvanların gerekli sağlık kontrollerinden geçirildiğini ifade etti.

Kurban kesim yerlerinin belirlendiğini, gerek hayvan pazarı, gerekse mezarlıklara ulaşım ile bayram süresince halk otobüslerinin ulaşım durumları, nöbetçi fırınlar ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Günaydın, “Bayram tatili süresince belediye birimlerimiz 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Tüm Isparta halkının ve belediye personelinin bayramını kutlayan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, halkın mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için alınan önlemler, nöbetçi fırınlar, ulaşım konusu ile ulaşılabilecek olan telefon numaraları ile ilgili verdiği bilgilere göre;

-Kurban satış yeri olarak Isparta Belediyesine ait Canlı Hayvan Pazarı belirlendi. Pazar dışında her hangi bir yerde kurban satışı yapılamayacak. Hayvan Pazarı yerinde gerekli temizlik, bakım onarım, boya işlemleri gerçekleştirildi, halkın kurban alış-verişini rahatlıkla yapması sağlandı. Hayvan pazarında Belediyenin 5 Veteriner Hekimi, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte kurban satışına getirilen hayvanların bulunması gereken evrak ve sağlık kontrolü yapılarak vatandaşların gönül rahatlığı içinde kurbanlıklarını almaları sağlanıyor.

KURBAN KESİM YERLERİ

Isparta Belediyesince kurban kesim yeri olarak Mezbaha Tesisi, Aşevi ve Huzurevi olarak belirlendi.

HAYVAN PAZARINA SEFERLER

Canlı Hayvan Pazarına gitmek isteyen vatandaşlar için 26 Ağustos Cumartesi gününden itibaren sabah 09.00’da başlamak üzere her saat başı Tuhafiyeciler Sitesi önünden otobüs seferi düzenlenecek. Hayvan pazarından dönüş saatleri ise buçuklarda gerçekleşecek. Seferler her gün saat 16.00’a kadar arefe günü akşam üzerine kadar devam edecek.

ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Arefe günü ikindi namazından sonra Halife Sultan ve Asri Mezarlıklara Kaymakkapı Meydanından ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Bayramın 1. günü Halk Otobüsleri ücretsiz olacak ve seferler saat 09.00 itibariyle başlayacak. Bayramın 2.günü otobüs seferleri saat 08.00,  3.günü 07.30’da başlayacak, bayramın 4.gününde ise halk otobüsleri normal seferlerine devam edecek.

AREFE GÜNÜ YEDİŞEHİTLER, HALİFE SULTAN PAZARI KURULACAK

Kurban Bayramının 1 Eylül Cuma gününe denk gelmesi dolayısıyla o günde kurulan Yedişehitler ve Halife Sultan Mahallesi pazarları bir gün öne çekildi. Buna göre Halife Sultan ve Yedişehitler Mahallesi halk pazarları 31 Ağustos Perşembe günü kurulacak.

BELEDİYE EKİPLERİ TEYAKKUZDA

Bayram tatili süresince Zabıta, Temizlik, İtfaiye, Su ve Kanalizasyon İşleri, Fen İşleri ve Veteriner işleri Müdürlükleri 24 saat esasına göre görev yapacak.

Kurban kesim yerlerinin temizliği için Temizlik İşleri Müdürlüğü tam kadro çalışacak. Ayrıca kurban kesim ve satış yerlerinin temizlik ilaçlama ve dezenfektesi anında yapılacak.

Halkın sağlığı için fırınların, unlu mamullerin, pastanelerin bayram öncesi denetimleri gerçekleştirildi ve tatil süresince de gerekli denetimlere devam edilecek. Halk 24 saat boyunca her türlü şikâyetlerini Alo 153’e bildirebilecekler.

Cenaze hizmetleri bayram süresince devam edecek, vatandaşların Alo 188’e bilgi vermeleri yeterli olacak.

İtfaiye yangınlara, trafik kazaları ve her türlü afete karşı 24 saat esasına göre teyakkuzda olacak. Herhangi bir olumsuzluk durumunda 112 aranabilecek.

Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tatil süresince nöbetçi ekipleriyle hazır bulunacak,  su ile ilgili ve diğer şikâyetler için Alo 185 su arıza aranabilecek.

Halkın belediye ile ilgili şikâyetleri: 211 60 00, 211 61 11 ve 224 10 36 nolu telefona bildirilebilecek.

NÖBETÇİ FIRINLAR

Bayram boyunca ekmek üretimi yapacak olan fırınlarda belirlendi. Buna göre; Bayramın 4 günü boyunca Yeşilyayla (Gülcü Mah. 3532 Sokak. No:43-Gülcü İlkokulu altı), Taş Değirmen Ekmek Fırını (Muzaffer Türkeş Mah. 212 cad.), Merve Ekmek Fırını (Halife Sultan Mahallesi 3412 Sok. No:3) ekmek üretimi gerçekleştirecek.

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...