“Basın’ın çalışma hayatı gittikçe zorlaştırılmıştır”

10 Ocak 2013 21:22

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yıldız’ın mesajı şöyle: “Gazetecilerin çalışma koşullarını düzenleyen ve iyileştirmeler sağlayan 212 sayılı yasa 10 Ocak 1961 yılında yürürlüğe girmiştir. Bu gün çalışan gazeteciler günü olarak adlandırılmıştır.

Ne yazık ki 2013 Türkiye'sinde gazetecilerin çalışma koşulları gittikçe zorlaşırken, yıpranma payı hakları ellerinde alınmıştır. Çalışma hayatları gittikçe zorlaştırılmıştır.

Gazetecilerin ellerinden alınan hakların bir an önce iadesi gerekirken ne yazık ki bu talepleri hala karşılık bulmamıştır.

Gazetecilerin daha iyi çalışma şartları altında mesleklerini icra edebilecekleri koşulların oluşturulması isteğimizi bugün dolayısıyla bir kez daha tekrarlıyoruz.

Türk Sağlık-Sen olarak çalışmalarımızı kamuoyuna aktaran, eylemlerde ve etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan tüm gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Türk Sağlık-Sen olarak zor şartlarda mesleğini sürdüren, mesleğini yapabilme uğruna hayatını bile kaybedilen fedakâr gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyoruz”.

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...