“Bayramlarımız bizi birbirimize yaklaştıran ayrıcalıklı dönemlerdir”

29 Ağustos 2017 18:11

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta halkının Kurban Bayramını kutladı. Günaydın’ın mesajı şöyle: “Birlik ve beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde mübarek Kurban Bayramını karşılamanın manevi haz ve heyecanını yaşıyoruz.

Bayramla birlikte unutulmaya yüz tutmuş insani değerlerin varlığı bir kez daha ispat edilecektir.

Şüphesiz hem dini, hem de milli bayramlarımız bizi birbirimize yaklaştıran, aynı istikamete yönlendiren ve aramızdaki engelleri kaldıran ayrıcalıklı dönemlerdir.

Kurban Bayramı millet olarak çok ihtiyacımız olan huzur ve esenlik ortamının bir nebze de olsa sağlanmasına destek olacaktır.

Bayramlar vefanın sırrını, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlardır.

Birbirimize daha çok yaklaşmanın; büyüklerimizi, aile fertlerimizi, yakın çevremizi, dost ve arkadaşlarımızı sevindirmenin, onlarla aramızdaki bağları güçlendirmenin ve hasretleri bitirmenin yegâne yollarından biri tartışmasız bayramlardır.

Sevgi ve şefkatle küçükleri kucaklamak ve onları hediyelerle taltif etmek sevinçlerin ve umutların tekrar canlanmasına da vesile olacaktır.

Yüce Allah'a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle belediye personelimin, Ispartalı hemşehrilerimin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tüm içtenliğimle tebrik ediyor, nice bayramlara ulaşmayı Cenab-ı Allah’tan diliyorum”.

 

 

Bu haber 777 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...