“Gazetecilik kutsal bir meslektir”

10 Ocak 2013 21:24

Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak 10 0cak gazeteciler günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.Başkan Kıyak gazeteciliğin zor bir meslek olduğuna vurgulayarak, takdire şayan bir iş yapıldığının altını çizdi.

Basının;Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak; Gazetecilik mesleği insanlara haber ve bilgi akışını sağlama,olaylardan haberdar etme gibi çok yönlü bir görevi yerine getirmektedirler.

Toplumun gelişimi ve  kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde  önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, vatandaşlarımızın  bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim”.

 

 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...