Altınbaşaklı öğrencilerden Sema Gösterisi

10 Ocak 2013 21:33

Altınbaşak  Bedri Ayhan Lisesi öğrencileri Mevlana’yı Anma programı kapsamında sema gösterisi düzenledi. Program 10/A sınıfı öğrencilerinin düzenlemiş olduğu semazen gösterisi ile başladı. Bu gösteri salonda büyük bir coşku uyandırdı. Sonrasında ise yine 10/A sınıfı öğrencileri tarafından Mevlana’nın İmtihanı adlı tiyatro gösterisi canlandırıldı. Mevlana’nın örnek yaşamından kesitler sunan öğrenciler salondaki tüm izleyicileri duygulandırdı. Mevlana’nın şiirleri ile devam eden program yoğun istek üzerine tekrar sunulan semazen gösterisi ile sona erdi. Program okulda büyük ilgi gördü.

Programı organize eden Edebiyat Öğretmeni Tuba Akçayır, Amaçlarının Hz. Mevlana’nın Öğrenciler tarafından daha iyi tanınmasını sağlamak ve O’nun Öğütlerinin dünya için bir kurtuluş reçetesi olduğunu öğrencilere öğretmek olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Mahmut Çopuroğlu ise programın sonunda yaptığı konuşmada, Hz. Mevlana’nın felsefesinin şu anda daha da ileri boyutlarda tüm dünyada devam ettiğini  “ Ne olursan ol yine gel” sözünün “ Ne olursan ol yine de geliriz ” sözüyle tamamlanarak tüm dünyada okullar açıldığını söyledi.

Aynı zamanda programın sonunda “2. KTT’de” dereceye giren öğrencilere, “Ayın Eni” olan öğrencilere ve “Yap-Boz” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...