SDÜ’de ‘Kalite Güvencesi Sistemi’ konuşuluyor

14 Eylül 2017 18:11

Süleyman Demirel Üniversitesi, gelecek nesle daha iyi, gelişmiş bir üniversite miras bırakmak adına yürüttüğü “kalite güvence sistemi” bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

En iyiyi yakalama arzusuyla her yapılanın bir öncekinden daha iyi olmasına gayret ederek evrensel ölçekte bilgi, teknoloji, hizmet üreterek ilham ve yön vermeyi hedefleyen Süleyman Demirel Üniversitesinde “Kalite Güvence Sistemi” bilgilendirme toplantıları başladı.

Üniversite personeline; yükseköğretim kalite güvencesi, üniversitemiz kalite güvence sistemi ile iç ve dış değerlendirme süreçlerine ilişkin bilgiler veriliyor. Toplantılara, Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Eğirdir Meslek Yüksekokulu ile Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu temsilcilerinin katılımıyla başlandı. İlçe ve merkez yerleşkelerimizde yer alan diğer birimlerimizdeki bilgilendirme toplantıları, 28 Eylül 2017 Perşembe gününe kadar devam edecek.

Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur, üniversitelerin kalitelerinin yetiştirdiği öğrencileri, altyapıları ve profesyonellikleriyle ölçüldüğünü söyleyerek “Üniversitemizin kalitesini daha da iyileştirmeyi amaçlıyor, bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Eğitimde süreç ve ilerleme baz alınır. Öğretim üyeleri bilimini ve kendini sürekli güncellemeli.” diye konuştu.

“Üniversite olarak kalitemizi nasıl arttırabiliriz? sorusunu kendimize sormalıyız” diyerek sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, üniversitemizi daha ileriye taşımak adına yapılan çalışmalarda SDÜ ailesindeki her bireyin sürece katılması gerektiğini vurguladı. Üniversiteleri değerlendirmek amacıyla oluşturulan Yüksek Öğretim Kalite Komisyonu hakkında bilgi veren Dulupçu, “farkındalığı hep birlikte artıralım” mesajını verdi. Kalitenin sürdürülebilirliğinin önemine dikkat çeken Dulupçu, “Kendi çocuklarımızı emanet edebileceğimiz bir üniversite hayal ederek çalışmalarımızı yürütmeliyiz.” dedi.

Toplantının devamında daha iyi eğitim öğretim sunabilecek kültürü yaratmayı, daha iyi araştırma ortamı oluşturmayı, daha iyi süreçlerle yönetimsel etkinliği artırmayı Kalite Politikası olarak esas alan  SDÜ Kalite Komisyonunun  gerçekleştirdiği çalışmalar katılımcılara aktarıldı.

Toplantılara, 13 Eylül 2017 Çarşamba günü Yalvaç Kılıçarslan Yerleşkesinde, 14 Eylül 2017 Perşembe günü Atabey Meslek Yüksekokulu bünyesinde devam edilecek.

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...