´´Sağlıklı Kırtasiye´´ Ürünleri tercih edin

16 Eylül 2017 12:32

Ayraç Kitabevi Yöneticisi Önder Öymen, 2017- 2018 Eğitim- Öğretim öncesinde çocuklar ve aileleri uyardı: ''CE'' ve ''TSE'' Belgesi olmayan okul malzemelerinden uzak durun. Hangi malzeme ve koşullarda üretildiği belli olmayan silgi, kalem ve kutuları, yapıştırıcılar ve çantaların ciddi oranda kanserojen riski taşıdığını unutmayın.''

''TSE'' VE ''CE'' ARAYIN

2017- 2018 Eğitim- Öğretim Dönemi 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor. İlk, orta ve yükseköğretim kurumlarında okuyacaklar için kırtasiye malzemeleri telaşı başladı. Bilim camiası ve lisanslı kırtasiye ürünü satışı yapanlar öğrencilere ve ailelerine çok önemli mesajlar vermeye devam ediyor. Bunlardan biri de Ayraç Kitabevi Yöneticisi Önder Öymen.

Öymen, ailelerin kırtasiye malzemeleri alımı yaparken öncelikle ''Türk Standartları Enstitüsü (TSE)''  ve ''CE'' İşareti araması gerektiğini söyledi. Bu norm ve standartları taşıyan kırtasiye malzemelerini ‘sağlıklı’ olarak tanımlayan Ayraç Kitabevi Yöneticisi Önder Öymen, “nerede, hangi koşullarda üretildiği belli olmayan malzemelerin ciddi oranda kanserojen riski taşıdığı unutulmamalıdır” dedi.

Bilim dünyasının kokulu, göz alıcı, rengârenk kalemler, silgiler, çeşitli kalem kutuları, yapıştırıcılar, çantaların güvenilir olmadığı takdirde çocukların sağlığını tehlikeye atacağı uyarısı yaptığını anımsatan Öymen şöyle dedi:

“Kırtasiye malzemeleri seçiminde fiyat değil, çocukların sağlığı düşünülmelidir. Sağlıklı kırtasiye ürünleri alınmalıdır.”

SDÜ İÇİN GELDİ, ISPARTA’DA KALDI

2003 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Tesisat Öğretmenliği Bölümü’nü kazandığını anlatan Önder Öymen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir yandan SDÜ’de lisans eğitimini sürdürüyordum. Öte yandan kitapçıda çalışıyordum. Mezun olduktan sonra 2009’da bu alanda kariyer yapmaya karar verdim. Ve anılan tarihte Ayraç Kitabevi’ni kurdum. Isparta’ya yerleştim.

2003 yılında SDÜ ile kesişen Isparta kariyerim hâlâ devam ediyorum. Mutluyum.”

Ayraç Kitabevi’nde Türkiye ve uluslararası ölçekli lisanslı markaların kırtasiye malzemelerinin satışını yaptıklarını belirten Önder Öymen diğer hizmetlerini de şöyle anlattı:

“Ayraç Kitabevi’nin bir diğer uzmanlık alanı ise sınavlara hazırlık kitapları

TEOG, YGS, LYS, YDS, ALES, KPSS’de seçkin kitabevleri ve yayıncıların eserlerinin satışını yapıyoruz. Kaynak kitapları getiriyoruz.

Ayraç Kitabevi’nde 7 kişilik kadromuzla, en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.”

 

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...