“Ahilik Haftası Derin Ve Köklü Bir Millet Olduğumuzu Gösterir”

19 Eylül 2017 18:25

Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural ve heyeti Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Ahilik Haftası dolayısıyla, Isparta’da düzenlenecek olan etkinliklerle ilgili olarak bilgiler veren Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural,  18-24 Eylül tarihleri arasında Ahilik Haftasını kutladıklarını belirtti. Ahilik Haftasının Isparta ve ülke esnafına hayırlı olması temennilerinde bulunan Tural, ahiliğin kardeşlik, hoşgörü ve iyilik anlamına geldiğini kaydetti. Esnafa ahiliğin unutturulmaması amacıyla hafta boyunca bir dizi etkinlikler düzenlediğini dile getiren Tural, haftanın son günü Kırşehir Ahi Evran Türbesinde gerçekleştirilecek olan törene katılacaklarını aktardı. Isparta’da yapılacak olan etkinlikler hakkında da bilgiler veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, Şed Kuşatma töreni gerçekleştirileceğini belirtirken, “Ahilik Haftasının esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, Türk Milletinin köklü, derin kültür ve tarihe sahip olduğunu söyledi. Ahi Evran’ın bu işin piri olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, basit kelimelerle büyük açıklamalarının olduğunu kaydetti. Ahi Evran’ın Ahilik Nasihatini hatırlatan Başkan Günaydın, ahiliğin unutturulmaması gerektiğini, sözlerinin her yerde hatırlamak gerektiğini anlattı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin Ahilik Haftasını her yıl düzenli ve en güzel şekilde kutladığına dikkat çeken Günaydın, “Derin ve köklü bir millet olduğumuzu anlatan en güzel haftalardan birisi de Ahilik Haftasıdır. Sizlerin huzurunda tüm esnaf ve sanatkarımızın haftasını kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...