“Yeni kadromuzla eskisinden çok daha iyi durumdayız”

21 Eylül 2017 18:44

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alim Koşar, dün düzenlenen basın toplantısında bir basın mensubunun hastanede açığa alınan personel sayısı ile ilgili sorduğu soruya cevap verdi. Açığa alınan çok sayıda personel nedeniyle Isparta’da ‘fakültede öğretim üyesi kalmadı’ diye güvensizlik havası oluştuğunu ancak kadroya dahil edilen yeni öğretim görevlileri ile çok daha iyi duruma geldiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Alim Koşar; “Hastanemizde 60 kadar öğretim üyesi açığa alındı ve 40 kadar öğretim üyesi ihraç oldu. Bu uzun bir süreç. Bu ne kadar sürer onu çok kestiremiyorum. Ama yeni aldığımız öğretim üyeleriyle eski seviyemizin üzerine çıktık.

Çocuk ve Dahili branşlarda eksikliğimiz çok fazlaydı. Çocuk Nörolojisi, Çocuk Kardiyolojisi ve Çocuk Hematolojisi bölümlerine birer hoca geldi. Bu tür hocalar ili bırakın bölgede bile bulunmuyorlar. Bu Isparta için büyük bir şans oldu. Bu hastalar Antalya ya da diğer büyük illere gidiyorlardı. Ayrıca organ naklini güçlendiren hocalarımız geldiler. Kalp ve beyin cerrahisinde başarılı işler yapılıyor. Kemik iliği konusunda geç kalınmış. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yakın gelecekte bu konuda müjdeyi vermek istiyoruz.

Kurumumuz çok büyük sıkıntılar atlattı. 15 Temmuz sürecinde birçok insan açığa alındı. Isparta’da ve etrafında güvensizlik havası oluştu; fakültede öğretim üyesi kalmadı diye. Kısa sürede bu açığı kapattık. Daha iyi duruma geldiğimizi bile düşünüyorum. Çok büyük bir sıkıntı ya da eksiklik yaşamadık. Çok daha iyi duruma geldik. Bu kurumu dünya standartlarında bir kurum haline getireceğiz. Bu ekibin bunu başaracağına da inanıyorum. Sağlık ve eğitim açısından gelecek günlerin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Uyuma, eğitime ve öğretime dayalı bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Başarılı olacağımız da düşünüyorum. 60 kişiye yakın hoca aldık, bir kısmının güvenlik süreci daha tamamlanmadı. Süreci tamamlanan hocalarımız sayısı 32. Bu rakam, bir kurum için çok büyük. Kendi alanlarında çok kıymetli hocalarımız var” diye konuştu.

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...