“HİZMETİMİZİN KALİTESİNİ ARTIRARAK DEVAM EDİYORUZ”

21 Eylül 2017 18:44

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi kadrosuna yeni katılan 32 hekim ile bir tanışma toplantısı düzenlendi.

Akademik yapılanma ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verilen toplantıda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, başhekim yardımcıları ve hekimler, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Üstün standartlarda sağlık hizmeti veren bir hastane olmak ve hep daha iyiyi yakalamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, liyakat, uyum ve eğitime dayalı bir sistem kurmaya çalıştıklarını vurguladı; kurdukları ekip ile başarılı ve güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inandıklarını belirtti.

“Eğitim ve sağlık ordusu geliştikçe hastanedeki iş gücümüz artıyor bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Şehrimize zamanında üçüncü basamak hastane kazandırılmış ve bizler de verilen hizmetin kalitesinin artarak devam etmesini istiyoruz” diyen Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım da 2017 yılı gelişmeleri hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Yıldırım; “Her geçen gün kendini yenileyen, son teknoloji cihazlarla Isparta, bölge halkı ve tüm ülkemize en iyi hizmeti sunma çabasında olan hastanemiz, sağlık hizmeti sunumunun yanı sıra toplumsal bilinçlenmeye de katkı sağlamayı hedeflemiştir. Bu amaçla Isparta ve çevre halkına ulaşmak için Ispartamızın yerel televizyonu Kanal 32 ekranlarında ‘SDÜ Hastanesi İle Sağlıklı Yaşam’ adlı programda birbirinden değerli öğretim üyelerimiz bilgilerini halkımız ile paylaşmaktadır. Bunun yanı sıra hastanemiz konferans salonunda gerçekleştirdiğimiz ‘Halk Toplantıları’mız ile öğretim üyelerimiz halkımızla bir araya gelerek sorularını yanıtlamaktadır. Bu toplantılarımızın 8.’sini önümüzdeki hafta Çocuk Hematolojisi hocamızın katılımıyla gerçekleştireceğiz.

İNME MERKEZİ YENİ HİZMETE AÇILAN BİRİMLERDEN

Halen ülkemizde az sayıda bulunan, ilk 4 saatte müdahale edildiği takdirde ölüm oranının büyük oranda azaldığı ve hastalık sonrası yaşam kalitelerinin daha yüksek olmasını sağlayan ve bünyesinde mutlaka olması gereken nörovasküler girişimsel işlemler konusunda eğitimli ve sertifikası bulunan hocamızın kontrolünde yaklaşık bir yıldır Isparta halkımıza hizmet etmektedir.

İYOT TEDAVİ ODASI

Günümüzde en sık görülen, özellikle bölgemizde yoğun olarak olan tiroid kanseri tedavisinde cerrahi işlemlerden sonra hastalarımız iyot tedavisi için ülkemizde az sayıda, sadece büyük şehirlerde bulunan merkezlere giderek hem büyük miktarda maddi kayba hem de uzun sıra bekleyerek tedavilerinin gecikmesine neden olmaktadırlar. Artık hastalarımız cerrahi tedavi sonrasındaki iyot tedavilerini Isparta’mızda yaptırabilecekler.

HİZMETE AÇILMASI PLANLANAN

Kemik iliği nakil ünitesi

Post-operatif yoğun bakım ünitesi

Yanık ünitesi

Hiperbarik oksijen tedavi ünitesi

KADIN-DOĞUM ve ÇOCUK HASTALIKLARI EK BİNASI

Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları bölümlerimizde toplam 10 profesör, 3 doçent ve 4 yrd. Doçentimiz gibi ilimizdeki tecrübeli en geniş kadroya sahip olmamıza rağmen, her geçen gün sayıları giderek artan hastalarımızın poliklinik ve servislerde yaşamış oldukları rahatsızlıklardan ve otelcilik hizmetlerinin arttırılması amacıyla 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binası yapılmasına karar verilmişti. 

2017 Yatırım Programına alınan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ek binasının ihalesi gerçekleşmiş durumda. Şu anda Sözleşme aşamasındayız.

32 ÖĞRETİM ÜYESİ GÖREVE BAŞLADI

Daha önce düzenlediğimiz basın toplantımızda yaptığımız çalışmalar doğrultusunda yeni öğretim üyelerimizin hastanemize kazandırılarak kadromuzun güçlendirileceği bilgisini sizlerle paylaşmıştık.

Yoğun çalışmalarımız neticesinde farklı branşlarda 32 öğretim üyemiz, işlemleri tamamlanmış olup görevlerine başlamışlardır. Halen işlemleri devam eden 30 öğretim üyesi de yakın zamanda görevine başlayacaktır.

İlerleyen dönemlerde kadromuza katılacak olan öğretim üyelerimizi yine sizlerin aracılığı ile halkımıza tanıtmayı planlamaktayız.

2016 yılı itibariyle SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde olmak üzere toplam 32 öğretim üyemiz göreve başlamıştır.

Önümüzdeki kısa süreçte de kadromuzu genişleterek hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

“BÜTÜN BUNLAR KALİTELİ ÖĞRETİM ÜYELERİ SAYESİNDE OLACAK”

Başhekim Yıldırım; “Hocalarımızın yanında Rektörlüğün verdiği kadro ile 53 hemşire ve diğer sağlık personeli alıyoruz. Bunların listeleri açıklandı. 2015 yılında 3 tane organ nakli yapmışız. Bugün itibariyle 12’si karaciğer olmak üzere 43 organ nakli yapıldı. İlk 8 aylık verilerimize göre poliklinik sayımız 285 bin 790, acilde yaklaşık 30 bin bakılmış. Yaklaşık 20 bin hasta yatarak tedavi edilirken, yaklaşık 25 bin hastaya da ameliyat, operasyon uygulanmış. Eğitim ve sağlık ordusu geliştikçe bizim de hastanede iş yükümüz artıyor. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Yeni birimler açmak, yeni hasta bakım üniteleri kurmak gibi görevler bizi zorluyor. Ama bundan pişman değiliz. Çünkü zamanında Isparta’ya üçüncü basamak hizmeti sunan bir hastane kazandırılmış ve biz bunu en ileriye götürmek istiyoruz. Diyaliz merkezini büyütmek için çabalarımız olacak. Hematoloji bölümünün yeni hocasının başlamasıyla kadrosu 2’ye çıktı, belki 3’e çıkacak. Kemik iliği naklini artık Isparta’da yapabilir miyiz diye konuşmaya başlıyoruz. Bütün bunlar da kaliteli öğretim üyelerinin sayesinde olacak. O yüzden hem rektörlüğe hem de dekanlığa hastanenin geliştirilmesi için verdikleri destek ve Isparta’ya kaliteli sağlık hizmeti sunumuna ön ayak oldukları için teşekkür ediyorum” diye sözlerine ekledi.

“BÖLGEMİZDEKİ HİZMET DAHA NİTELİKLİ HALE GELECEK”

Sağlık hizmetinin niteliğinin sürekli arttığını vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin bu niteliğin özü itibariyle hala insan kaynağına bağlı olduğunun altını çizerek dünden bugüne kadrosu yenilenen büyük bir yapıya ulaşıldığını söyledi. Dulupçu, “Kıymetli hocalarımızın katkıları ile bölgemizdeki hizmet daha nitelikli hale gelecek” dedi.

 Dulupçu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hem Türkiye hem de dünyada sağlık hizmetinin niteliği günden güne giderek artıyor. Sağlık hizmeti teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin özü itibariyle halen insana bağlı.  Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi’ni var eden temel yapı nitelikli insan kaynağından oluşuyor. Hem dekanımızın hem de diş hekimliğimizin üstün gayretleriyle sağlık ordusuna yeni bir ekip katıldı. 1993 yılında eski devlet hastanesinin bodrum katından yukarıdan kalorifer borularının geçtiği bir binadan bugün muhteşem, kadrosu yenilenen, tazelenen, bazı eski hocalarımızın yuvaya döndüğü, o eski gücü hissettiğimiz bir yapıya dönüştü. Belki abartmış olacağım ama bu masada bugün oturanlar 1993 yılında Tıp Fakültesi’nin tamamı bile bu kadar değildi. Bugün büyük bir kurum haline dönüştü. Kıymetli hocalarımızın katkıları bölgemizdeki hastalara daha nitelikli hizmetin verilmesine yol açacak. Üniversite hastanesini diğer hastanelerden farklılaştıran, nitelikli hizmetlerin verilmesine yol açacak. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak üniversite hastanesinin olması gerektiği nitelikli alanlar, üçüncü basamak sağlık hizmetleri konusunda giderek uzmanlaşmak ve bu alanda sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Hocalarımıza başarılar diliyorum”.

KADROYA DAHİL OLAN YENİ İSİMLER:

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi kadrosuna dahil olan öğretim üyelerinin isimleri şöyle:

Beyin ve Sinir Cerrahisi AD - Prof.Dr. Hakan Murat Göksel

Göğüs Cerrahisi AD  - Yrd.Doç.Dr. Ahmet Gökhan Gündoğdu

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı - Prof.Dr. Erdoğan İbrişim

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı - Prof.Dr. Erdoğan Okur

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı - Yrd.Doç.Dr. Emrah Kovalak

Üroloji Anabilim Dalı  - Yrd.Doç.Dr. Osman Ergün

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD - Doç.Dr. Ebru Yılmaz Keskin (Çocuk Hematoloji), Yrd.Doç.Dr. Mahmut Keskin (Çocuk Kardiyoloji), Yrd.Doç.Dr. Müjgan Arslan (Çocuk Nöroloji)

Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr. Selma Korkmaz

Enfeksiyon Hast. ve Klinik Mikrobiyoloji AD Prof.Dr. Gülruhsar Yılmaz

İç Hastalıkları Anabilim Dalı - Prof.Dr. Barış Afşar (Nefroloji) – Prof.Dr. Rengin Elsürer Afşar, (Nefrolog) Yrd.Doç.Dr. Hakan Korkmaz (Endokrin) Yrd.Doç.Dr.Demircan Özbalcı (Hematoloji)

Kardiyoloji AD Yrd.Doç.Dr. - Mustafa Karabacak, Yrd.Doç.Dr. Fatih Aksoy

Nöroloji  - Yrd.Doç.Dr. Nihat Şengeze, Yrd.Doç.Dr. Melike Doğan Ünlü

Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı - Yrd.Doç.Dr. Emine Elif Özkan

Radyoloji Anabilim Dalı - Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Aydın, Yrd.Doç.Dr. Nazan Okur, Yrd.Doç.Dr.Şehnaz Evrimler, Yrd.Doç.Dr. Bahattin Baykal

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı  - Yrd.Doç.Dr. Faruk Kılıç

Tıbbi Farmakoloji AD - Yrd.Doç.Dr. Mehtap Savran

Spor Hekimliği Anabilim Dalı  - Yrd.Doç.Dr. Abdullah Meriç Ünal

Histoloji ve Embriyoloji AD - Yrd.Doç.Dr. Kanat Gülle

Tıbbi Genetik Anabilim Dalı -  Yrd.Doç.Dr. Kuyaş Hekimler Öztürk

Tıbbi Biyokimya AD -  Yrd.Doç.Dr. Fevziye Burcu Şirin

Mikrobiyoloji AD  - Yrd.Doç.Dr.Mümtaz Cem Şirin

Tıp Eğitimi ve Bilişimi AD - Yrd.Doç.Dr. Giray Kolcu 

Bu haber 945 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...