Genç ISİAD faaliyetlerine başladı

10 Ocak 2013 21:44

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) bünyesinde kurulan Genç ISİAD, faaliyete başladı. Derneğin 30 yaş altındaki üyelerinden oluşan Genç ISİAD, genç girişimcileri bir araya getirmeyi planlıyor. Genç ISİAD’ın asıl amacı ise aile işletmelerinde yetki devralmaya hazırlanan veya henüz devralmamış genç girişimcileri iş hayatına daha donanımlı hazırlamaktır. Bu amaçla çeşitli illerdeki işletme, tesis ziyaretleri ile üretim ve işletme modellerinin yerinde görülmesi hedefleniyor. Ayrıca Genç ISİAD yapacağı ticari ve kişisel seminerlerle genç girişimcilere yol göstermek gibi bir misyon üstlenmek istiyor.

Bu amaçlar doğrultusunda Genç ISİAD üyelerinden oluşan bir heyet, ESİDEF ve TUSKON üyesi İzmir Genç İş Adamları Derneği bünyesindeki genç girişimcilerin kurduğu Aktif Çalışma Kulübü’nü (AÇK) ziyaret etti. AÇK Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Genç ISİAD heyeti, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. AÇK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kahraman, İzmir’deki genç girişimcilerle düzenli olarak bir araya geldiklerini, yurtiçi veya yurtdışına ticari geziler düzenlediklerini, başka illerdeki fabrika ve işyerlerini ziyaret ettiklerini söyledi. Ayrıca tecrübe konuşuyor toplantıları düzenleyerek deneyimli iş adamları ile genç girişimcileri bir araya getirdiklerini anlatan Ömer Kahraman, amaçlarının ikinci kuşak aile bireylerine işletmeyi devralma sürecinde yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

Genç ISİAD heyeti adına konuşan Genç ISİAD Başkanı Bedirhan Yavuz ise kendi amaçları ile AÇK’nın amaçlarının örtüştüğünü ve AÇK’nın İzmir’deki çalışmalarını Isparta’ya taşımayı hedeflediklerini söyledi. Ziyaretin çok faydalı geçtiğini ifade eden Bedirhan Yavuz, AÇK Yönetim Kurulunu ve üyelerini Isparta’ya davet etti. Ziyaret karşılıklı verilen hediyelerle son buldu. 

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...