Yeni Çünür En Modern Mahallelerden Birisi Olacak

26 Eylül 2017 18:22

Isparta’nın yeni yerleşim merkezi olan Çünür Yenişehir’de asfalt çalışmaları başladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; hem asfalt hem kaldırım çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar geceleri de aralıksız devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Yukarı Gökdere Köyünde düzenlenen Köy Buluşmaları programının ardından gece saatlerinde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Günaydın’ı gecenin ilerleyen saatleri olmasına karşın vatandaşlar yalnız bırakmadı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Yenişehir’de ikamet eden vatandaşlara da seslenerek, “Çalışmaları göstermelik yapmak istemiyoruz. Bu çalışmalar halkımızın serveti. Mahallemizi bahar ayında bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi şehir genelindeki altyapı ve asfalt çalışmalarına gece-gündüz devam ediyor. Bu çalışmalardan birisi de Yeni Çünür Mahallesinde devam ediyor. Altyapısı tamamlanan caddelerin asfaltlarını gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çünür Mahallemizin alt kısmıyla, Çünür Yenişehir arasındaki bölgede çalışma yapıyoruz. Burasının altyapısı hemen hemen tamamlandığı için asfalta başladık. Kısmı eksiklikler ve uç bırakma sistemlerinin bazılarını da biz çözüyoruz. Uzun zaman önce burası yapılmış ancak altyapısı oturmadığı için yapım çalışmaları bugüne kaldı. Altyapıda çözüme gittiğini gördüğümüz an hemen asfaltını yapıyoruz. Bir gündüz bir geceyle bugün 6 bin metrekare asfalt döküldü. Yukarı Gökdere’den geldim ve bugün burada bu verimi sağladık mı, sağlamadık mı diye kontrol ediyorum.

Çok sağlıklı, programlı bir şekilde çalışılıyor ve bunların kontrolünü gerçekleştiriyoruz. Bu yapılanlar halkımızın malı, serveti ve parası. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeyi, hayır, uğur, bereket ve ibadet olarak düşünüyoruz.  Şu anda çalışmalar düzgün gidiyor, tüm meyil hesaplarımızı çok hassas bir şekilde yapıldı. Bu eski dönemlerde yapılamıyordu. Bizim yaptığımız buralarda hiç su birikintisi yaşanmayacak.

Yeni Çünür Halkımıza buradan seslenmek istiyorum. Çok bağlantılar ve çalışmaların çoğu eksik. Biz bunların tamamlanmasını bekliyoruz. Biz doğalgaz, kırmızı kod çalışmalarını tamamladık. 50 bin kamyon dolgu işlemi gerçekleştirdik. Tozdan dolayı da büyük şikayet geliyor. Bununla da mücadelemizi sulama ve asfalt kırığı döşemekle rahatlatmaya çalışıyoruz. Bu yaz sonu bu mahallemizi bitirmek istiyorduk, ancak buradaki eksik tesisatlar var. Önümüzdeki bahar ayında asfalt sezonumuzun seftesini buradan da başlatmak düşüncesindeyiz. Tozdan tabi ki, vatandaşlarımız rahatsız oluyor. Bizi telaşa kaptırıp da böyle kaliteli asfalt yaptıktan sonra aradan 6 ay geçmeden yeri sakatlarsak, bu milli serveti de yok etmek istemiyorum. Bu halkın, milletin, vatanın malı. Milli servet. Yeni Çünür’den biraz sabır bekliyorum. Burayla ilgilenecek ve sulama yapacak ekipler oluşturabiliriz. Yeter ki yaptığımız bu sağlam asfaltı parçalamayalım. Yeni Çünür en modern mahallelerden birisi olacak. İstekler olabilir. İstedikleri yardımı bildirsinler biz hemen koşalım. Çok şükür Ispartalı şu anda her konuda bütün bölgenin ve kamu kuruluşların üstünde teknik ekip araç ve gerece sahip. Bu yolumuz hayırlı olsun. Yeni Çünür tamamen benim eserim. Çünür çok güzel olacak, 5 sene sonra kimse bu mahalleyi tanıyamayacak. Alışveriş merkezleri olacak. Yeni Otogar Merkezi olacak” dedi.

Başkan Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç te, “Mahallemiz gerçekten çok güzel oldu. Başkanım Çünür’ü en sona koydu gibi oldu ama en güzeli Çünür oldu. Tozlardan dolayı vatandaşımızın sorunu vardı, bu asfalt dökümü ile topraktan kurtulmuş olduk. Çünür’e bir farklılık daha gelecek. Çünür’e Kültür Merkezi yapalım diyor, bu da çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ali Yıldırım da, 12 yıldır Çünür’de ikamet ettiğini söyleyerek, “Bugünleri çok bekledik. Hizmetin geleceğinden de ümidimizi hiç kesmedik. Başkanımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz. Güzel bir cadde oldu. Yeni gelişen Çünür için güzel oldu. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...